Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Országos babatalálkozó Tapolcán

2008. június 8. 17:18 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat sajtóreferens
Nem alakulhatott volna meg a Pannon Reprodukciós Intézet Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnökének, és Ács János, Tapolca polgármesterének elkötelezettsége, támogatása nélkül - hangzott el dr. Török Attila, az intézet ügyvezető igazgatója köszöntőjében tegnap, a lombikbébik országos találkozóján, a Sportcsarnokban.

Kétezer gyermek született eddig az intézet munkája nyomán. A szülőket és a babákat minden évben találkozóra hívják, amelyeken különféle programokkal, játszóházakkal, műsorral lepik meg a családokat. Eddig az intézményben szervezték meg ezeket a találkozókat, idén pedig a sportcsarnok adott helyet a nagyszabású eseménynek, amelyre az ország minden részéről érkeztek. A nyolc éve alakult intézet segítségével annyi gyermek született már, hogy csak a csarnokban fértek el a családok. Dr. Török Attila ügyvezető igazgató, egyetemi magántanár rámutatott: felét teszi ki kapacitásuknak, amit az egészségbiztosítástól kapott támogatás lehetővé tesz. Emiatt is hosszú a várakozási idő. Aki most jelzi igényét a kezelésre, november környékén számíthat időpontra. Tavaly az összes beavatkozás 42,3 százaléka végződött sikerrel, sok az ikerterhesség. Íly módon a lombikbébi programban az ország legeredményesebb intézménye a tapolcai. Az intézet céljai között szerepel, hogy tovább javítanak az ellátás körülményein.


Lasztovicza Jenő a mostaninál több központi támogatásra helyezte a hangsúlyt. Mint mondta: kiemelt felelőssége van a politikusoknak a  tapolcaihoz hasonló intézmények támogatásakor. A statisztikák szerint sajnos egyre kevesebb gyerek születik, és emiatt is fontos, hogy a tapolcaiak törekvése kiemelt prioritást élvezzen - vélekedett az elnök. - Nemzetünk jövőjének alapja, hogy mennyi gyermek születik. Alapvető, hogy az ittenihez hasonló intézet munkáját az egészségbiztosítás kiemelten támogassa - csatlakozott az elnökhöz Ács János Tapolca polgármestere, aki köszönetét fejezte ki az intézet valamennyi dolgozójának, hogy több ezer családnak azt adják meg, ami számukra a legfontosabb dolog a világon. A találkozón Postás Józsi gyermekdalokkal, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai pedig tánccal, verssel, mesejátékkal lepték meg a közönséget.

Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.