Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Szeles József az MDF veszprémi elnöke / „Mindék oldal fejére oda kell néha koppintani”

2008. június 9. 11:20
Szeles József színművész váltotta az MDF veszprémi elnöki székében Dr. Bense László Eriket. A korábbi elnök, önkormányzati képviselő egyéb teendőire hivatkozva mondott le. Alapjaiban nem változik a párt veszprémi szervezetének politikája, Szeles elsősorban a kommunikációban tartja szükségesnek a frissítést, az új lendületet. A Vehír kérdésére az új elnök azt is elmondta, túl van egy tárgyaláson Navracsics Tiborral, Veszprém országgyűlési képviselőjével, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével. Mindketten lehetőséget látnak a stratégiai együttműködésre. Az MDF elképzeléseiről, a jövőbeni tervekről beszélgettünk Szeles Józseffel.

- Miért volt szükség elnökváltásra? Mi változik most az MDF-ben?

- Nem azért történt elnökváltás, mert az előzővel nem volt megelégedve a szervezet. Nem szeretne más irányba elmenni az MDF. dr. Bense László Erik egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja olyan hatékonyan ellátni vezetői teendőit, mint ahogy szeretné, ezért mondott le. Tehát nem azért jött új elnök, mert mást akarunk. Egyébként a budapesti központ is előírta a tisztújítást, ezt meg kellett tartani megyei és városi szinten is. Változás annyiban várható, hogy nyilván más emberek vagyunk, másképp beszélünk, másképp kommunikálunk. Koromnál fogva talán friss vért tudok hozni a politikánkba. Bense László Erik régóta politizál, önkormányzati képviselő. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy ahogy múlnak az évek, mindannyian fáradunk, fásulunk. Ilyenkor jót tesz a vérfrissítés, a tisztújítás. Ezen most átesett a párt. Erik ugyanúgy részt vesz a munkában, mint eddig, mostantól alelnökként.  Mi változott még? Más lett a kommunikációja a pártnak. Másképp fog állást foglalni a többi párttal való kapcsolatrendszerben. Kommunikálnunk kell a veszprémiek számára az országos politikát. Kijön egy MDF határozat, javaslat, legyen az törvényjavaslat, vagy módosító indítvány, ezt helyi szinten is tudniuk kell az embereknek. Számomra fontos, hogy Veszprémben is beszéljünk az országos történésekről. Tudatosítanunk kell a veszprémiekben, hogy az MDF egy jobboldali párt, a Fideszt stratégiai szövetségesként kezeljük. Két, vagy három irányba indulunk, de a cél ugyan az.

- Mi lehet az a fajta együttműködés a jobboldali pártok között, ami hatékony? Egyre inkább úgy látjuk, hogy kezd kiélesedni a vita, az ellentét a két nagy párt között itt a veszprémi közgyűlésben is. Hol van ebben az MDF helye?

- Pontosan. Na, ebben nem veszünk részt. Az MDF eddig is megpróbálta, kisebb nagyobb sikerrel, hogy csak konkrét ügyek mellett politizál. Az épülő csarnokról, a strandról szeretnénk beszélni, ahogy a felsőörsi tábor bérbeadásáról is. Folytathatnám a sort… Elvi vitákban, jobboldaliság, baloldaliság … ebbe nem akarunk belefolyni. Minden párttal az emberi kapcsolatot fenn kell tartani. Az, hogy kivel értünk egyet, milyen gondolataink vannak, azt meg lehet beszélni. Ha valakivel úgy gondoljuk, egyformák a céljaink, mint a Fidesszel, akkor őt stratégiai szövetségesként kezeljük. Amit az újságban olvasok, az nagyon nem tetszik. Gondolok itt például a pedagógusnap körül kialakult helyzetre. Nem az egyik, vagy a másik oldal álláspontja, hanem az egész ügy nem tetszik. Nem tetszik, hogy ez egyáltalán megjelenik az újságban, hogy napokon át ezen megy a vita, ki mit miért mondott, vagy tett…  Korainak tartom ezt az interjút is. Akkor kellene beszélgetnünk, amikor már tettünk valamit.

- Azzal, hogy az MDF egy sokkal higgadtabb vérmérsékletű, konzervatív párt, van e mód arra, hogy fokozódó indulatokat csitítsa a két nagy egymással szemben álló párt között, akár itt Veszprémben?

- Eddig is próbálkoztunk, csak nem hallgatnak meg minket. Egy képviselőnk van az önkormányzatban a 24-ből, és két külső szakértőnk. Megpróbáljuk. Meglátjuk, hogy sikerül e. Kicsik vagyunk, ezen szeretnénk változtatni. Hátha az emberek meghallják. Ezt a gondolatot anno kampányszlogenünkké is tettük: Az igaz szó kihallatszik a tömegből. Mi kiabálunk, talán meghallják az emberek. Minden a következő választásokon fog kiderülni.

- Készül már az MDF a választásokra?

- Igen. Elkezdtük a felkészülést. Egy pártnak az a dolga, hogy a választások után, rögtön kezdjen el készülni a következőre. Az egyik kedvenc iskolaigazgatóm az egyik tanévnyitón azt mondta, a gimnázium arról szól, hogy felkészüljünk a továbbtanulásra. Én azt mondom, ha nem is kampányszerűen de készülnünk kell 2010-re.

Füssy Angéla
további cikkek
Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  tegnap 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. tegnap 15:57 Országos sikereket értek el a Deák diákjai Országos sikereket értek el a Deák diákjai A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban kiemelkedően szerepeltek a Bendegúz nyelvészverseny és matematikaverseny országos döntőjében. tegnap 13:47 Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Megérkezett a 8-as út mellé, a szentkirályszabadjai repülőtér bekötőútjához az az egykori NDK-s helikopter, ami nemsokára méltó emlékműként őrzi tovább Veszprém katonahagyományait. tegnap 12:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.