Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Barabás: gyenge játék, búcsú a Magyar Kupától / Veszprém Barabás KC–Alcoa FKC Rightphone 26:30 (13:16)

2010. november 3. 20:36
A fehérváriak megérdemelten ütötték el a továbbjutástól a veszprémi női kézilabdacsapatot. Gyurka János szerint ez így nem mehet tovább.

A női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában a szintén élvonalbeli Fehérvárt fogadta a Barabás KC az arénában. A tét a legjobb tizenhat közé jutás volt.

Kapkodva, sok hibával kezdett mindkét fél, amely meglehetősen kevés gólt eredményezett a játékrész első harmadában (3:3). A vendégeknek sikerült gyorsabban felvenni a találkozó ritmusát, akik Vashchuk és Trishchuk találataival pillanatok alatt háromra növelték előnyüket. A mieink továbbra is gyámoltalanul támadták, egyedül Jenőfi jelentett veszélyt az ellenfél kapujára. A 18. minutumban Gyurka János időkérése és Mehlmann második kétperces kisbüntetése után a tarthatatlan Tilinger már ötödször volt eredményes (6:11).

A folytatásban Hoffmann váltotta Királyt a bakonyi kapuban, miközben a válogatott kerettag Ábrahám vette vállára együttesét, aki zsinórban háromszor is eredményesnek bizonyult. Öt perccel a szünet előtt Jenőfi mínusz kettőre csökkentette a Fejér megyeiek fórját (11:13), Tilinger azonban ismét megvillant, s kettőt vágott a büntetőt is hibázó Gyurka-csapatnak. A még reménykeltő 13:16-os állást pedig Sterbik állította be.

A térfélcsere után sem változott érdemben a játék képe. A Tilinger vezette fehérvári gyors tovább robogott, a kitűnő irányító tizedik találatával a 35. percben már 14:19 állt az eredményjelzőn. A VBKC pontatlan támadás-befejezéseit pedig rendre rossz visszarendeződések követték.

Az összecsapás háromnegyedénél Farkasnak köszönhetően még látótávolságon belül voltak a vendéglátók, a rivális azonban Azavi révén 0:4-es szériát produkált, s tízre növelve előnyét (49. perc: 18:28). A hajrában Gerstmár beállásával kozmetikázott a végeredményen (26:30) a Veszprém, az Alcoa FKC győzelme azonban egy pillanatig sem fogott veszélyben. A „szomszédváriak” teljesen megérdemelten jutottak a sorozat negyedik körébe, a mieink pedig a bajnokságban köszörülhetik ki a csorbát, amelyhez a mainál lényegesen jobb teljesítményre lesz szükségük.

Női kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló:
Veszprém Barabás KC–Alcoa FKC Rightphone 26:30 (13:16)
Veszprém, 300 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: Király – Sterbik 1, Mehlmann 4, Ábrahám 6, Farkas 2, Veszeli 1, Földes V. 2 (1). Csere: Hoffmann (kapus), Jenőfi 5, Koszorús, Koroknai 2 (2), Gerstmár 2, Emberovics 1. Vezetőedző: Gyurka János.
Fehérvár: Szikora – Azari 6, Horváth 2, Vashchuk 3, Trishchuk 3, Tilinger 12 (4), Vincze 3. Csere: Trimmel (kapus), Amorin Taleska, Turcsányi, Bízik, Zsigmond 1.
Vezetőedző: Mihály Attila.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.

Edzői nyilatkozatok

Mihály Attila: – Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel kijöttünk abból a gödörből, amelybe az elmúlt hetekben a saját hibánk miatt kerültünk.

Gyurka János: – Góliszonyban szenvedtünk. A hullámzó teljesítmények már az elején is meghatározták a játékunkat, néhány játékosom már az első támadásnál technikai hibával kezdett. Pszichés terhet tesznek a lányok a saját vállukra, begörcsölnek, s nem tudnak könnyedén játszani, s ezt érzi az ellenfél is. Elégtelen támadás-befejezések és nagyon gyenge visszarendeződések, rossz indítások jellemezték a játékunkat. Ez így nem mehet tovább, nem erre vállalkoztunk. Ki kell értékelnünk a történteket, s le kell vonnunk a megfelelő konzekvenciát, akár személyi kérdésekben is.

Galéria
Veszprém Barabás KC–Alcoa FKC Rightphone 26:30 (13:16)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.