Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Folytatódik-e a sorozat? – Szeged-Veszprém előtt

2010. november 5. 9:15
Az idény első honi csúcsrangadója előtt az MKB egy ifjú egy rutinos játékosát kérdeztünk a szombati (19.30) bajnoki esélyeiről.

Majd' két és fél esztendeje, pontosabban 2008. május 20-án nyert utoljára (büntetőkkel) a Szeged férfi kézilabdacsapata a Veszprém ellen. Igaz, az akkori bajnoki döntő végén is a bakonyiak örülhettek, a 2008/09-es és 2009/10-es idényben azonban még részsikerek sem jutottak a Tisza-partiaknak, akik az elmúlt két kiírás valamennyi összecsapásán alulmaradtak Iváncsikékkal szemben.


Hatalmas küzdelemre van kilátás

Idén a hagyományos balatonfüredi felkészülési torna elődöntőjében már találkozott a két honi rivális, ám a Mocsai-csapat kiváló sorozatát ekkor sem sikerült megszakítania az alaposan átalakított, megfiatalított trónkövetelőnek.

A szombati találkozó nagy kérdése tehát az, hogy meg tudja-e állítani az előző két évadhoz hasonlóan idén is százszázalékos mérleggel rendelkező Veszprémet a tabella második helyén álló Pick, amely egyetlen vereségét meglepetésre a Balatonfüredi KSE vendégeként érte el.

A rangadó előtt a veszprémi csapat újoncát, Nagy Kornélt és rutinos védekező-specialistáját, Jevgenyij Lusnyikovot kértük fel rövid esélylatolgatásra.


Nagy Kornél emelkedik a legmagasabbra

– Nagy reményekkel tekintek a találkozó elé, s szoros mérkőzésen győzelmet várok – szögezte le Nagy, majd hozzátette: ne tévesszen meg senkit, hogy a Szeged egyszer már botlott a bajnokságban. – Nagyon kemény meccs lesz, hiszen a szegedi katlanban mindig hatalmas a nyomás a szurkolók részéről a csapaton. Veszprémi színekben most fogom ezt először tapasztalni, de már a Dunaújváros játékosaként is tisztában voltam vele, hogy mit jelent a két szurkolótábornak ez a párosítás. Nekünk azonban nem ezzel, hanem a saját játékunkat kell foglalkoznunk – hangsúlyozta a tehetséges irányító-átlövő.

Az MKB VKC kőkemény orosz légiósa már sok nagy csatát megélt veszprémi mezben az újszegedi sportcsarnokban, így jól tudja, hogy mi vár az együttesre szombaton.


A veszprémi védelem oszlopa 18-as mezben: Lusnyikov

– Nagyon várom már a mérkőzést, hiszen ennek a két csapatnak az összecsapása mindig óriási rangadó – vette át a szót a „Zsenya” becenévre hallgató óriás. – Tisztában vagyunk vele, hogy a Szeged az utóbbi hónapban kiváló formát mutat hazai pályán. A válogatott Eb-selejtezői miatt kevés időnk maradt felkészülni, de ugyanez a Csongrád megyeiekről is elmondható. Bízom a győzelemben, ám ez nem lesz könnyű feladat – hangsúlyozta a veszprémi publikum nagy kedvence.

A térdműtéten átesett Peric várhatóan februárig nem segíthet a társakon, így a bakonyi kapuban Fazekas mellett a tavalyi szezont a riválisnál töltő Liszkai törhet borsot a vendéglátók orra alá.

November 6. (szombat) 19.30
Pick Szeged–MKB Veszprém kC
Férfi kézilabda NB I
Újszegedi sportcsarnok
tv:

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.