Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kék hírek Veszprémből / Három körözött személy egy hétvégén

2008. június 9. 14:00 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság, Rózsás János alezredes
Több bűncselekmény történt a hétvégén Veszprémben. Az alábbaikban a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztály előadójának beszámolóját olvashatják.
Pénteken hajnalban a Veszprémi Tesco áruházban lopás miatt igazoltattak a járőrök egy veszprémi hajléktalant, aki ellen a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság bocsátott ki elfogatóparancsot. 

Szombaton délután a 8-as számú főútvonal Márkói szakaszán az úttesten igazoltatott a körzeti megbízott egy zavartan viselkedő fiatalembert. A 29 éves celldömölki fiatalember körözését a Celldömölki Rendőrkapitányság rendelte el eltűnés miatt, és kérte a tartózkodási helyének megállapítását. A férfit vizsgálatra, illetve megfigyelésre a Megyei Kórházba szállították a mentők.

Szintén szombaton  az esti órákban a Cserhát lakótelepen igazoltattak a rendőrök egy  férfit akinek az elővezetését  a Veszprém Megyei Bíróság rendelte el  27 nap szabadságvesztés letöltése miatt. A  férfit elfogását követően a Veszprémi Büntetés Végrehajtási Intézetbe szállították.    

Pénteken délelőtt a vásárcsarnok melletti piacon egy veszprémi férfi nadrágja hátsó zsebéből pénztárcát loptak, benne iratokkal, valamint 200 Ft készpénzzel.

Pénteken délelőtt a Stadion utca egyik földszinti lakásába mentek be erkélyajtó befeszítés módszerével, ahonnan 2.600 Eurót és digitális fényképezőgépet vittek el.

Péntek délután egy veszprémi családi házba ment be 2 nő egy idős nyugdíjas asszonyhoz, azzal az ürüggyel, hogy 5.000 Ft gázdíj visszatérítést hoztak, de csak 20.000 Ft-os címlet van náluk, valamint le kell olvasniuk a villanyórát. Az idős hölgy beengedte őket az udvarba, majd a lakásba is, ahol egy cipősdobozból kivett 15.000 Ft-ot, majd  kiment a lakásból a két nővel együtt. A lakást bezárva, annak kulcsát a nála lévő táskába tette, a kapu kulcsát pedig miután a kaput bezárta a mellette lévő oszlopra tette, és elment otthonról. Miután hazaért megdöbbenve tapasztalta, hogy a kapu nyitva van, a kulcs belülről a zárban volt, valamint a lakás ajtaja csukott állapotban volt, és a zárban bent volt a kulcs. A lakásból a két idegen 600.000 Ft készpénzt vitt magával.

Pénteken éjjel bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint a Budapest-Veszprém között közlekedő autóbuszon egy kábítószert birtokló személy utazik. Az éjjel egy órakor Veszprémbe érkező autóbuszon a pályaudvaron  igazoltatták a járőrök a férfit, akinél a ruházatátvizsgálás során egy szál marihuánás cigaretta került elő. A 19 éves veszprémi fiatalember elmondta, hogy Budapesten vásárolt fél grammot, melynek felét még a fővárosban elfogyasztotta.

Szombat hajnalban a Veszprémi Kossuth iskola büféjébe próbáltak betörni. Egy fiatalkorú kettő nagykorú társával beugrott a kerítésen s a büfé udvar felé néző ablakát betörte, azonban az ablakot nem sikerült kinyitniuk, így üres kézzel távoztak. A betörési kísérletről biztonsági kamera felvételt készített, így a felvételek alapján nem sokkal később a Hotel előtt sikerült elfogni a fiatalkorú elkövetőt. Kihallgatása során elmondta, hogy nem először járt a héten a volt iskolájában. Szerdára virradóra három társával szintén betört a büfébe,  akkor  13.000 Ft készpénzt és némi csokoládét vitt magával.  

Füssy Angéla
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.