Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Simán verte a Barabás a sereghajtót / Veszprém Barabás KC–UKSE Szekszárd 35:26 (20:13)

2010. november 6. 20:13
A Veszprém Barabás KC már a szünetig eldöntötte a két pont sorsát a Szekszárd ellen a női kézilabda NB I-ben.

Egy hét alatt a harmadik mérkőzés várt a bakonyi kézilabdás hölgyekre. A bajnok ellen elszenvedett vereséget, s a hétközi kupabúcsút követően a bajnoki tabella utolsó helyezettje, a Szekszárd látogatott a Veszprém Arénába.

Jól kezdtek a mieink, Gerstmár vezetésével a harmadik percben máris 4:1 állt az eredményjelzőn. Gulya, illetve Fauszt kétperces kisbüntetését követően tovább is növelhette volna előnyét a vendéglátó, ám az exveszprémi Weigellel felálló ellenfél jól tartotta magát, s a mieink kisebb hibáit kihasználva a játékrész harmadára mínusz egyre zárkózott fel (6:5).

A játékrész derekáig nem is tudott ellépni ellenfelétől a VBKC, 9:8-as állást követően azonban Jenőfi, Gerstmár és Ábrahám révén hatszor zördült meg a Tolna megyeiek hálója, miközben a több nagy védést is bemutató Lengyel csak egyetlen alkalommal „kapitulált” büntetőből (21. perc: 15:9). A folytatásban a szekszárdiak kettős emberelőnyben sem tudtak közelebb lopódzni vendéglátóikhoz. Sőt, Gyurka János időkérést követően Sterbik, Koroknai és Jenőfi is eredményesnek bizonyult, kialakítva a 20:13-as félidei állást.

A pihenőt követően sem változott a játék képe: a megbízhatóan teljesítő hátsó alakzat mögött Lengyel jól védett, Gerstmár pedig kiválóan szőtte a támadásokat (38. perc: 24:14). A vendégek igyekezték elkerülni a kiütéses vereséget, Weigel, illetve Fauszt góljaival átmenetileg hétre is csökkentették a bakonyi fórt. Igaz, a találkozó háromnegyedénél ismét kerek előnynek örülhetett az aréna publikuma (28:18).

A végjátékban a makacs gerincsérülés után felépülő Földes Kata is pályára lépett, hasonlóan a fiatal beállós, Tarjányihoz, aki be is talált az ellenfél kapujába. A különbség már nem nőtt tovább, a tizenegy (!) büntetőhöz jutó szekszárdiak így elkerülték az igazán nagyarányú vereséget. Érdekesség, hogy a hajrában Mehlmann, majd az ellenfélnél Fauszt kapta meg a piros lapot jelentő harmadik kétperces kisbüntetését a sportszerűtlennek egyáltalán nem nevezhető mérkőzésen. A végeredmény 35:26 lett, a Veszprém megszerezte negyedik győzelmét a kiírásban.

Női kézilabda NB I 9. forduló:
Veszprém Barabás KC–UKSE Szekszárd 35:26 (20:13)
Veszprém, 350 néző. Vezette: Herczeg, Wiedermann.
Veszprém: Lengyel – Sterbik 3, Ábrahám 4 (1), Mehlmann 1, Veszeli 2 (1), Gerstmár 6, Koroknai 6 (4). Csere: Király (kapus), Jenőfi 3, Farkas 6 (1), Emberovics, Földes V. 3, Földes K., Koszorús, Tarjányi 1. Vezetőedző: Gyurka János.
Szekszárd: Pap – Szekerczés 6 (1), Weigel 9 (7), Gulya 1, Hegyi, Fauszt 5 (1), Szabó E. 1. Csere: Mészáros, Kurucz (kapusok), Horváth B. 1, Kopecz 3, Jankovics.
Vezetőedző: Kovács Jenő.
Hétméteresek: 8/7, ill. 11/9.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Piros lap: Mehlmann (53. perc), ill. Fauszt (56. perc)

Edzői nyilatkozatok

Kovács Jenő: – Gratulálok a Veszprémnek. Úgy gondolom, hogy kellően felkészültünk a mai meccsre, a lányaimon azonban nagyon nagy a nyomás, hiszen ők még tanulják az NB I-et. Ennek ellenére hasznos volt a találkozó.





 

Gyurka János: – Hozzáállásban, akarásban javultunk a korábbi meccseinkhez képest. Agresszivitásban kell még fejlődnünk, de az első lépést megtettük a célunk felé.






 

Galéria
Veszprém Barabás KC–UKSE Szekszárd 35:26 (20:13)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.