Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Szenzációs rangadón nyert a Veszprém / Pick Szeged–MKB Veszprém KC 35:36 (20:19)

2010. november 6. 21:04
A veszprémi férfi kézilabdacsapat végletekig kiélezett meccsen múlta felül a Pick Szeged együttesét az NB I csúcsrangadóján.

A férfi kézilabda élvonal csúcsrangadóján a bajnoki ezüstérmes Szegedhez látogatott a címvédő Veszprém, amely a műtét után lábadozó Peric mellett másik két kulcsjátékosát, Eklemovicsot és Sulicot is nélkülözte.

A kezdő sípszót megelőzően a Nagy László-ügy apropójából a több száz veszprémi drukker közösen énekelte el a Himnuszt a teltházas Tisza-parti publikummal a válogatott melletti szimpátiát kifejezve.

A mieink kezdtek jobban a fantasztikus hangulatú derbin, az Iváncsik-fivérek révén előbb 1:3, majd Vujin bombáit követően a hetedik minutumban már 3:6 állt az eredményjelzőn. A hazaiak azonban pillanatok alatt mínusz egyre zárkóztak Katzirz és Zubai góljaival. A folytatást is óriási iram és rengeteg gól jellemezte, dacára annak, hogy mindkét válogatott hálóőr, Mikler és Fazekas is jól védett. A szegediek Vujin és Lusnyikov kiskiállítását követően a játékrész derekánál utolérték a bakonyiakat, sőt, Lékai révén a vezetést is átvették (15. perc: 10:9).

Mocsai Lajos időkérése után Vujin duplájával ismét a mieinknél volt az előny. Sőt, kisvártatva Perez és Iváncsik Gergő is a gólvonal mögé jutatta a játékszert. Továbbra is kiváló színvonal, hatalmas iram és hullámzó játék jellemezte a találkozót. Egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet a nyitott védekezéssel operáló trónkövetelő, amely Törő és Lékai akciógóljával ismét egalizált, a szlovák Sulc pedig büntetőből ismét az övéit jutatta előnyhöz (23. perc: 14:13). Szegedi időkérést követően az örökifjú Perez mattolta két sistergős lövéssel Miklert, majd a játékrész végjátékában újabb fordulat következett, s Lékainak köszönhetően a Csongrád megyeiek fordulhattak egygólos előnnyel a szünetre (20:19).


A meccs egyik hőse: Uros Vilovski

A térfélcsere után a két szélen Gulyás és Korazija kapott lehetőséget a Mocsai-csapatban (Iváncsik Gergő a szünetben rosszullétre panaszkodott), akik azonnal fel is iratkoztak a gólszerzők közé. Sulc ötödik jól sikerült átlövése után a tavalyi idényt a Tisza-parton töltő Liszkai váltotta Fazekast a vendég porta előtt, a hazai kaput pedig az exveszprémi Tatai foglalta el. A csata kétharmadánál még mindig csak egy volt a különbség az MKB javára, ám a remek átadásokkal megjátszott Vilovski könyörtelenül kihasználta lehetőségiet, így a vendégek a mérkőzés folyamán először le tudták szakítani a fáradó Skaliczki László legénységét (25:29).

A 48. minutumban ismét felcsillant a remény a Pick szimpatizánsok számára, miután 28:32-nél Balaz és Bajorhegyi is bevette a jól teljesítő Liszkai kapuját. Ám hattal a lefújás előtt Vilovskinak köszönhetően ismét a „bankosok” voltak lépéselőnyben, miközben Vujin két büntetőt is elhibázott. A pokoli izgalmakat tartogató hajrában újra legjobbjaival ostromolta a veszprémi falat a tavalyi ezüstérmes. Majd’ felrobbant a hangrobajtól az újszegedi sportcsarnok. amikor Katzrirz duplája és Törő találata után így egyre olvadt a bakonyi fór. Mocsai Lajos időkérését követően Terzic bevágta a megítélt hétméterest, amelyre Sulc azonnal válaszolt. Az utolsó percben Perez reklamálásért két percet kapott, ám Vilovski keze emberhátrányban sem remegett meg, s nyolcadszor is megzörgette a vendéglátók hálóját. Így a szintén kiválóan teljesítő Lékai gólja ellenére a továbbra is százszázalékos Veszprémé lett a két bajnoki pont.

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló:
Pick Szeged–MKB Veszprém KC 35:36 (20:19)
Szeged, 3000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Szeged: Mikler – Stranovsky 1, Zubai 4, Bajorhegyi 1, Sulc 7 (3), Vadkerti 3, Lékai 8.
Csere: Tatai (kapus), Katzirz 5 (1), Beocanin 2, Törő 2, Baláz 2.
Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 2, Vujin 9, Terzic 3 (1), Vilovski 8, Perez 5, Iváncsik G. 4, Csere: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Laluska 1, Császár, Nagy K. 1, Korazija 2, Gulyás 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1.

Nyilatkozatok (a mérkőzést közvetítő Sportklub televíziónak)

Skaliczki László: – Gratulálok a Veszprémnek, amely a második félidő teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert. Az első félidő játékát sajnos nem tudtuk átmenteni a szünet utánra, s több kulcsjátékosunk teljesítménye is elmaradt. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen meg lehetett volna ráncigálni a Veszprém bajuszát.

Mocsai Lajos: – A találkozón kiütköztek a nehézségeink, hiszen az elmúlt időszakban három nagy küzdő játékosunkat is elveszettük. A csapatban többen is betegséggel küszködnek. A második félidő végjátékában már kialakult az az előny, amellyel eldönthettük volna a két pont sorsát, a jól szervezett, fantasztikusan küzdő Szeged azonban ránk jött. Örülök, hogy ezen a kemény, de sportszerű meccsen nyerni tudtunk. Ez az ütközet a kézilabda presztízscsatája, mindkét csapat rászolgál a dicséretre. Ráadásul Szegeden győzni mindig négypontos siker.

Lékai Máté: – A végeredmény miatt csalódott vagyok. Sajnos az 50. perc körül kiütközött rajtunk a fáradtság. Jól felkészültünk az ellenfélből, küzdöttünk, hajtottunk, de ez ma csak erre volt elég. Sosem játszottam még ilyen hangulatban ennyi néző előtt.

Marko Vujin: – Az első játékrészben Perezzel együtt több gólt lőttünk helyzet nélkül, de a szünet után Vilovski is szépen kihasználta a helyzeteit. Az idei Szeged sokkal jobb a tavalyinál. Örülök, hogy jó meccseket fogunk játszani velük.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.