Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Pásztor tizenhárom góljával nyert a Füred

2010. november 8. 10:43 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Balatonfüredi KSE hazai pályán verte a kecskemétieket a férfi kézilabda élvonal tizedik fordulójában.

Régen örülhettünk mindhárom csapatunk győzelmének, de ez is elkövetkezett. Hét sikertelen forduló után a serdülők végre begyűjtötték első pontjaikat, ráadásul egy fölényes győzelemmel (BKSE - Kecskemét 30:18). Az ifik végeredménye is imponáló volt (42:34), de azért náluk voltak kritikus percek. Szerencsére nem csak az ellenfelüket, de saját magukat is le tudták győzni. Szöllősi Balázs 19 gólt vágott!

Bizakodva vártuk a felnőtt összecsapást. Kis Ákos eltiltás miatt hiányzott, de Kovács Gyurit összedrótozták. Vendégeinknél hiányzott a válogatott kerettag portás, Nagy Levente és - mint később kiderült - csak a kispadot melegítette két rutinos átlövőjük: Szabó Péter és Tóth Edmund.

Kecskeméti vezetéssel indult a meccs, de a negyedik perc után egy négy nullás rohammal átvettük a vezetést (5:2) Bár többször megtorpantunk, de a 21. percig biztosan tartottuk az előnyünket. Ekkor teljesen érthetetlenül szétesett a játékunk. Kilenc perc alatt egy találatot értünk el, míg a vendégeink hetet. Mintha nem a meccset kezdő Füred játszotta volna a félidő végét. Nem csodálkozhattunk, hogy a vendégeink vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A szünet után hamar egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük, de tíz perc múlva ismét csak a Kecskemétnél volt az előny (21:22) Ekkor bizony komor gondolatok kavarogtak a fejünkben. Nem úgy festett a játék képe, hogy ez az utolsó vendég előny! Pedig az volt. A tarthatatlan csapatkapitányunk, Pásztor István, a kapuba vezető utat ismét megtaláló Sandrk és a sportformáját lassan visszanyerő Tombor góljaival lépésről lépésre húztunk el (45.p.: 24:22; 53.p.: 28:24; 58.p.: 31:25)

A végeredmény egy magabiztos győzelemről tanúskodik, de akik kint voltunk, azok tudjuk, hogy meg kellett szenvedni ezért a végső sikerért. Tulajdonképpen kétszer kellett egy meccset megnyerni, mert az első játékrész végén egy már megnyertnek tűnt találkozóba jött vissza - mégpedig megfordítva az eredményt - Avar György csapata.

Pásztor Pista mai teljesítménye előtt ismét csak megemelhetjük a kalapunkat. Hihetetlen lelki nagyságról tesz tanúságot, amikor hétről hétre, meccsről meccsre a mezőny legjobb és leggólerősebb játékosa!

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló:
Balatonfüredi KSE–Kecskemét 32:27 (15:16)
Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Nagy, Medve.
Balatonfüred: Szabó T. – TOMBOR 5; Kovács Gy., Ivanov, SANDRK 7, SZÖLLŐSI BENCE 2, PÁSZTOR 13/2. Csere: SZATHMÁRI (kapus), Németh, Salamon 2, Bakos 2, Lelkes 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kecskemét: Kiss – Csorba 1, Berta 1, Simon 1, PETRO 6, BAJUSZ 7/2, Varsandán 4. csere: Farkas (kapus), Vancsics, Gyuris, DOBÓ 7/1, Temesvári. Vezetőedző: Avar György.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/3.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Kétszer kellett megnyernünk a mérkőzést, de volt hozzá erőnk és kitartásunk.

Avar György: – Nagyon hullámzóan játszottunk, a sérülések és a betegségek miatt a végére elfogytunk.

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.