Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

BL-győztesek ellen a Barabás

2010. november 11. 18:17
Több szempontból is meghatározó mérkőzés előtt áll a szombaton (18 óra) Dunaújvárosban vendégszereplő veszprémi női kézilabdacsapat.

A decemberi Európa-bajnokság miatti hathetes szünetet megelőzően utoljára lép pályára a Veszprém Barabás KC a női kézilabda élvonalban. A mieink ismét nehéz, ám nem megoldhatatlan feladat előtt állnak, hiszen Ábraháméknak az egykori válogatott kiválóságokkal teletűzdelt Dunaújváros otthonában kell helyt állni a bajnokság 10. fordulójában.

A bakonyi hölgyek az utóbbi hetekben mutatott gyengébb játék után múlt héten magabiztosan verték a szekszárdiakat, e diadal azonban a sereghajtó játékereje miatt nem feltétlenül tekinthető mérvadónak. A rutinos klasszisokat felvonultató, eddigi tíz fellépéséen öt győzelmet és öt vereséget számláló Duna-partiak elleni csata viszont már kiváló ”szintfelmérőnek” ígérkezik.

– Az együttes körüli hangulat még nem olyan, mint amilyet szeretnénk, a mögöttünk lévő negatív széria még érezteti a hatását. Az akaratot látni, a küzdőszellem azonban egyelőre nincs az elvárt szinten, s nem talált mindenki magára százszázalékosan – kezdte helyzetértékelést Gyurka János.

A szakember elismerte, hogy a Tolna-megyeiek elleni diadal jót tett a csapatnak, nekik azonban nem ők jelentik a mércét, hanem azok a riválisok, amelyek velük azonos, vagy akörüli pontszámmal állnak a középmezőnyben. Mint mondta, az Újváros is ide sorolható, amely kiválóan képzett, jó játékosokból álló együttes.

A tréner figyelmeztetett, hogy bár az ellenfél tagjai nem a versenykorosztályt képviselik, ugyanakkor hatalmas nevek, akik nagyszerű teljesítményre képesek. A szakember kiemelte a két szélen Balogh és Nagy teljesítményét, valamint az irányító Gáspár szerepét, aki védekezésben is tengelye a csapatnak, illetve Ferling és Radulovics klasszisát, akik mind BL-győztesnek mondhatják magukat.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy mi vár ránk szombaton, s mi az, amit a vendéglátóink ellen játszanunk kell. Bízom benne, hogy ezt meg is tudjuk valósítani. Küzdenünk kell a végsőkig, amely az eddigiekben sajnos nem mindig mutatkozott meg. Emellett végig partiban kell lennünk ellenfelünkkel ahhoz, hogy meglepetést tudjunk nyújtani. Ehhez elengedhetetlenek lesznek az olyan teljesítmények, amelyek a nehéz pillanatokban átlendítik a gárdát a holtpontokon. Eddig sajnos nem volt ilyen kézilabdázónk, de ezek után szükségünk lesz rá – fogalmazta meg elvárásait Gyurka, majd hozzátette: az újvárosiak 3-2-1-es védekezést fognak ellenünk bemutatni, így az átlövőknek nem szabad „görcsölniük”. Emellett pedig a befutások, illetve a félfaultos szituációk jó helyzetfelismerése lesznek döntő tényezők.

A szóban forgó összecsapást a kontinenstorna miatt hathetes szünet követ, amelynek hangulatát az előttünk álló fellépés nagyban meghatározhatja.

– Valóban szükségünk lenne, hogy rá, hogy jó közegben és hangulatban tudjuk az előttünk álló hathetes időszakot eltölteni. Nagyon ránk férne már egy sikerélmény, egy pozitív benyomás, amelyből tudnánk építkezni, s önbizalmat adna a játékosoknak. De ezt akarnunk kell. Nem a társsal kell foglalkozni, hogyha hibát vét, hanem a személyiségből fakadó energiákból kell építkezni. Ez a mérkőzés ebből a szempontból nagyon fontos lesz. Ennél előrébb azonban nem szabad gondolkodni. Itt a feladat, amelyet meg kell oldani, s utána építsük a következő időszakot.

November 13. (szombat) 18.00
Dunaújvárosi REK–Veszprém Barabás KC
Női kézilabda NB I, 10. forduló
Dunaújváros

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.