Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Tisztes vereséggel távozott a Csurgó az MKB-tól / MKB Veszprém KC–Csurgói KK 37:26 (17:13)

2010. november 13. 21:04
Majd' egy félideig jól tartotta magát a Csurgó a Veszprém ellen, végül tizenegy góllal nyert a címvédő a férfi kézilabda élvonalban.

Hosszú idő után szerepelt ismét hazai pályán az MKB VKC, az NB I 11. fordulójában a csurgóiak vendégjátékát láthatta a Veszprém Aréna bő kétezres publikuma.

Álmoskásan kezdett a Pericet, Eklemovicsot és Iváncsik Tamást továbbra is nélkülöző bajnoki címvédő, miközben az ellenfél megilletődöttség nélkül és nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe. Fej-fej mellet haladtak a mérkőző felek, Iváncsik Gergő találataival csak a játékrész derekánál tudott először kettővel vezetni a Veszprém (8:6).

Vendég időkérést követően azonban Dömös vezetésével gyorsan annulálta a különbséget a roppant fegyelmezetten kézilabdázó ellenfél. Így a találkozó harmadánál 9:9, majd hét minutummal később 12:12 állt az eredményjelzőn. A szünet előtt Perezt is pályára küldte Mocsai-mester. A rutinos klasszis és a támadásban is jeleskedő Laluska révén 5:1-es szériát produkáltak a vendéglátók, kialakítva a 17:13-as félidei állást.

A fordulást követően a kubai-magyar ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta: háromszor is mattolta az egyébként jól védő Nikolic kapust, majd a Sulicot váltó Vilovski és Gulyás is megzörgette a hálót (37. perc: 22:15). A találkozó háromnegyedénél – Cifra és Dömös kétperces kisbüntetését kihasználva – Császár irányításával újabb rohamokat indított az előnyét ekkor már tízre növelő Veszprém (47. perc: 29:19).

A folytatásban a mérkőzésen végig pályán lévő Liszkai egymás után akadályozta meg a Somogy megyeiek kísérleteit, így a pihenője után ismét pályán lévő Vujin bombáival már tizenhárom is volt közte (53. perc. 33:20). A végjátékban kissé visszavettek a tempóból a bakonyiak, amelyet kihasználva Cifra és Oláh faragni tudott a hátrányból, ám tíz alá már nem tudtak kerülni a rokonszenvesen játszó csurgóiak. A végeredmény: 37:26 lett, amely NB I-es mérkőzésen, Veszprémben tisztes vereségnek mondható.

A mieink legközelebb november 17-én (szerdán) 18 órakor lépnek pályára ismét hazai pályán a Mezőkövesd gárdája ellen.

Férfi kézilabda NB I , 11. forduló:
MKB Veszprém KC–Csurgói KK 37:26 (17:13)
Veszprém, 2000 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
Veszprém: Liszkai – Gulyás 2, Sulic 3, Laluska 3, Lusnyikov, Terzic 3, Iváncsik G. 4. Csere: Vujin 6, Császár G. 5 (1), Perez 6, Vilovski 3, Korazija 1, Nagy K. 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Csurgó: Nikolic – Miss, Oláh 3 (1), Frey 2, Trivkovic 3, Cifra 4, Nagy M. 2. Csere: Hudák, Pallag (kapusok), Borsos 3, Dömös 3, Szöllősi Sz.. 5, Császár F. 1., Csonka. 
Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.

Edzői nyilatkozatok

Bakó Botond: – Tudtuk, hogy olyan meccs vár ránk ma, amelyen nem gondolkodhatunk pontszerzésben. Voltak ugyanakkor jó periódusaink, ekkor azonban nem tudtam frissíteni, hiszen öt játékosom sérült. A folytatásban a pozitív dolgokból kívánok építkezni. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában.




 

Mocsai Lajos: – Nehezen indult számunkra a mérkőzés, túlságosan statikusak voltunk, nem volt folyamatos az összjátékunk, ami az ellenfélnek önbizalmat adott. Időbe telt, amíg feltörtük a csurgóiak remek védekezését. Az eredmény tisztes, azonban mind támadásban, mind védekezésben többet várok a csapatomtól. Ezen dolgozunk a továbbiakban is.



Galéria
MKB Veszprém KC–Csurgói KK 37:26 (17:13)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.