Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

EB 2008: Szabályos volt Van Nistelrooy gólja / A "szabályos" szó itt azt jelenti, hogy a szabálykönyv szerint jól döntött a bíró

2008. június 10. 14:59
Sokan lázadtak az olasz táborból az első holland gól után, hogy miért nem fújta le az egyértelmű lesállást. Peter Fröjdfelt valószínűleg olvasta a FIFA szabálykönyv az ilyen szituációkra vonatkozó 11. paragrafusát, miszerint nem állhat lesen a támadó csapat futballistája, ha a védekező együttes két utolsó embere közül az egyik elhagyta a játékteret.
Azért hozták ezt a szabályt, mivel több esetben a védőnek egyszerűbb volt az alapvonalon elhagyni a játékteret, hogy lesre állítsa a támadókat, és szépen megvárni a fejelményeket. Ebben a szituációban azonban Panucci az előző beívelésnél ütközött saját kapusával, és ennek következtében kizuhant a pályáról a kapu mellé. Sérülten feküdt ott, tehát ha akart volna sem tudott kimozogni együtt az egész, egyébként itt jól működő védelemmel.
Konzekvenciaként annyit, hogy a szabálykönyv szerint jó döntést hozott a bíró, őt feddés nem érheti. De aki megírta azt a bizonyos paragrafust, az biztosan nincs tisztában a játék szellemével és lényegével.

(Zárójelben jegyeznénk meg, hogy az eddig lejátszott hat mérkőzésből ötnél a Vehir.hu eltalálta, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést, avagy megnyeri-e valaki)
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.