Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

MKB: papírforma siker a Mezőkövesd ellen / MKB Veszprém KC–Mezőkövesdi KC 37:22 (20:9)

2010. november 17. 20:36
A veszprémi férfi kézilabdacsapat hazai pályán tizenöt találattal múlta felül a Mezőkövesd együttesét az NB I 13. fordulójában.

A férfi kézilabda első osztályban a tabella alsó felében tanyázó mezőkövesdiek látogattak az éllovas, eddig hibátlan veszprémiekhez.

Sulic vezetésével nagy rohamokkal kezdte az összecsapást a Veszprém, igaz, a vendégek a játékrész feléig látótávolságon belül tudtak maradni (15. perc: 8:5). Ekkor azonban látványosan megtorpant a Rosta-csapat. A mieink sorozatban értékesítették helyzeteiket a szinte állva hagyott rivális ellen, miközben Fazekas, s az előtte tornyosuló védőfal átjátszása hosszú ideig megoldhatatlan feladatot jelentett az ellenfélnek.

Az ezúttal akciógól nélkül maradó Vujin hibátlan százalékkal értékesítette a megítélt büntetőket, s a vírusos fertőzés után visszatérő Iváncsik Tamás is rendre betalált az exveszprémi Tóth Koppány hálójába. A 10:1-s szériát produkáló MKB a huszadik gól után kissé váratlanul „behúzta a kéziféket” (28. perc: 20:7), így a maroknyi, ám annál lelkesebb kövesdi szurkolótábor legnagyobb örömére két borsodi találattal zárult a játékrész.

A szünet után Liszkait, Koraziját, Perezt, Vilovskit és Nagy Kornélt is pályára küldte Mocsai-mester, s hosszú percek után éppen utóbbi törte meg a bakonyi gólcsendjét (34. perc: 21:11). A folytatásban néhány hiba becsúszott a vendéglátóknál is, amely elsősorban az elhamarkodott helyzetekben mutatkozott meg. Így a lelkesen kézilabdázó MKC Fekete találatival a meccs háromnegyede előtt is tartotta a különbséget (43. perc: 27:17).

Ekkor a Vilovski-vezette "bankosok" újabb lendületet vettek, s sorozatban hatot vágtak, mialatt Liszkai portája érintetlen maradt. A végjáték kezdetekor a húszgólos hazai siker sem tűnt elérhetetlennek, ám a fiatal Nyeste többször is ügyesen lőtte át a veszprémi falat, így a végső dudaszó pillanatában 37:22 állt az eredményjelzőn.

Férfi kézilabda NB I, 13. forduló:
MKB Veszprém KC–Mezőkövesdi KC 37:22 (20:9)
Veszprém, 1100 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 8, Sulic 5, Laluska 3, Lusnyikov, Terzic 2, Iváncsik G. 1. Csere: Liszkai (kapus), Császár 3, Vujin 4 (4), Perez 1, Korazija, Nagy K. 3, Vilovski 7.
Vezetőedző: Mocsai lajos.
Mezőkövesd: Tóth K. – Fülöp 1, Nyeste 3, Juhász K. 1, Milicevic 2, Fekete 6 (2), Juhász Z. 2. Csere: Szabó P. (kapus), Rácz 2, Nyikes 1, Lezák 2, Zele, Rosta M., Barta, Bécsi, Molnár F. 2. Vezetőedző: Rosta István.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Edzői nyilatkozatok

Rosta István: – A Veszprém „első sora” más dimenzióban kézilabdázott, mint mi. A második játékrészben már valamelyest könnyebb dolgunk volt, ekkor szellemesebben is játszottunk. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, hiszen több pozitívumot láttam, mint hibát. A hajrában a fiataloknak is lehetőséget adtam. Sok sikert kívánok a Veszprémnek.

Mocsai Lajos: – A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket a hétvégi BL-meccsre, a svédek ellen szükséges játékelemet gyakorolni tudtuk. Mindenkinek egy félidőnyi lehetőséget kívántam adni. Vujintól azt kértem, hogy ma elsősorban az összjátékban jeleskedjen. Gulyást ugyanakkor derékfájdalmai miatt pihentettem. A kialakított helyzeteket nem mindig tudtuk kellő hatékonysággal befejezni, a folytatásban a mainál koncentráltabban kell játszanunk.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.