Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Tehetségek és relikviák kerestetnek!

2010. november 18. 17:12
Az MKB VKC kiválasztó edzéseket tart, a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság relikviákat gyűjt a kézilabda sporttörténeti kiállításhoz.

Kézilabdázz Veszprémben!

Az MKB Veszprém KC kiválasztó edzéseket tart november 28-án Veszprémben, a Március 15. utcai sportcsarnokban az 1996-ban és 1997-ben született, gimnáziumi első és általános iskola 7-8. osztályos tanulók részére.

A 11.00 és 15.00 közötti edzés közben az érdeklődők tájékoztatást hallhatnak az egyesület utánpótlásának felépítéséről, továbbtanulási lehetőségekről, a kézilabda osztályok működéséről. Továbbá lehetőség nyílik találkozni a felnőtt együttes játékosaival. Az edzéseket az MKB Veszprém KC szakemberei tartják. Érdeklődni és jelentkezni: Ifj. Kiss Szilárdnál 06 /30/991-8697-es telefonszámon lehet. A klub minden tehetséges játékost vár, aki szeretne Veszprémben kézilabdázni.

Kézilabda sporttörténeti kiállítás

A Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeumban 2011 elején nyíló kézilabda sporttörténeti kiállításához a veszprémi kézilabdacsapatokhoz, meccseikhez kapcsolódó történeteket, élményeket, sporttörténeti ereklyéket, relikviákat, fotókat keres a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság.

Várják azok jelentkezését, akik a kiállítás idejére megválnának egy-egy kincsüktől, és bemutatásra kölcsönadnák őket és elmesélnék hozzá kapcsolódó történeteiket, legyen az izgalmas, ünnepélyes, vicces, abszurd, netán szomorú. Keresik továbbá a Veszprémi Vasas, Bakony Vegyész és Veszprém Barabás KC női csapatokhoz kapcsolódó relikviákat: a sportélet hétköznapi kellékeit - mezeket, labdákat - és a mérkőzések emlékeit - kupákat, érmeket, fotókat, belépőjegyeket – egyaránt. Aki pedig a férfi csapat a VÁÉV-tól az MKB Veszprémig ívelő történetének emlékeit őrzi, annak szintén lehetősége van kincseit bemutatni.

Szívesen fogadnak például: mezeket, játékosoktól származó egyéb ruhadarabokat, labdákat, fotókat, esetleg teljes albumokat, videofelvételeket, fontosabb meccsek belépőjegyeit, szurkolói kellékeket, nagy ellenfelektől szerzett relikviákat, a tárgyakhoz kapcsolódó történeteket, és e néhány példán kívül minden mást, amit a tulajdonosok fontosnak tartanak. A kölcsönzött tárgyaknak hivatalos, szerződéses átvételt, műtárgyakat megillető tárolási és bemutatási körülményeket biztosítanak. A kiállításban a tárgyak tulajdonosainak nevét is feltüntetik. A jelentkezéseket a kakonyianna@vmmuzeum.hu vagy a dohnalszonja@vmmuzeum.hu e-mailen várják a szervezők, jelezve azt is, hogy pontosan milyen tárgyakról lenne szó. További információk a www.vmmuzeum.hu oldalon.

A képen látható hálódarab a Március 15. úti sportcsarnok utolsó meccsének hálójából került kiszakajtásra, 2008. május 23-án, a Veszprém-Szeged bajnoki döntő után. A sporttörténeti emléket Gerlei Árpád Ivó keretezte be és adta kölcsön a Múzeumnak.

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.