Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Diákokat a lécekre!

2010. november 19. 4:00
Minél több diák ismerkedjen meg a téli sportolási lehetőségekkel – tűzték ki célul az eplényi síakadémia munkatársai.

A Nordica Síaréna képviselőit Juhász László, a polgármesteri hivatal sportszervezői csoportvezetője mutatta be a jelenlévőknek csütörtök délután a városházán. Kiemelte, az elmúlt szezonban gyümölcsöző volt az együttműködés az eplényi síakadémia és a város között, idén is több alkalommal indítanak majd ingyenes buszt a településre.

A meghívott igazgatók, testnevelés szakos tanárok arra próbáltak megoldást találni, miként lehetne minél több diákkal megszerettetni a téli sportokat. Mindenekelőtt Schőnig-Palitz Izabella értékesítési és marketingmenedzser mutatta be a sportcentrumot, és az idei szezonra elkészült újdonságokat. Elmondta, korábban kevés tanintézmény használta ki a kedvezményes síelési lehetőséget, pedig az önkormányzat heti három alkalommal buszt is biztosított hozzá.

Barbai Áron, a síakadémia nemrégiben kinevezett szakmai igazgatója arról beszélt, nem titkolt céljuk, hogy a tehetséges fiatalok közül néhány saját élsportolót is kineveljenek. Többek között a sport népszerűsítése érdekében két évvel ezelőtt megtartották az első Magyar Kupát, az elmúlt esztendőben pedig nagy sikerrel rendezték meg Snow Day programjukat, amin mintegy háromezer ember vett részt. Januárban három naposra tervezik a rendezvényt, és iskolák közötti versenyt is hirdetnek.

A megbeszélésen több vélemény is elhangzott, mikor, milyen formában lehetne csoportos síelési lehetőséget biztosítani a diákoknak. A szervezők szeretnék, ha ez testnevelés óra keretében valósulna meg, ennek azonban több akadálya is felmerült az eszmecsere közben. A pedagógusok a délutáni foglalkozásokat látták megvalósíthatónak, ehhez azonban biztosítani kell a felnőtt kíséretet, a túlóra kifizetését azonban nem tudják garantálni az iskolák. Szóba került, az egyes intézményekben szervezett sítáboroknak Eplény is helyet adhat, ehhez azonban az eddigitől eltérő szemléletre lenne szükség. A jelenlévők egyetértettek abban, ki kell használni, hogy a téli időszakban ilyen remek lehetőség található a város közelében.

A szervezők a tél érkeztével az eplényi sípályára várják a helyi intézmények képviselőit, hogy helyszíni beszélgetés folyamán mutassák be a sportcentrumban rejlő lehetőségeket.

Cseh Zoltán
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.