Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Kiütéses MKB-siker a "szomszédvári" meccsen / Balatonfüredi KSE–MKB Veszprém KC 20:36 (12:20)

2010. november 23. 20:10
A férfi kézilabda élvonal 6. fordulójából elhalasztott meccsen az MKB Veszprém KC tizenhat találattal verte a vendéglátó füredieket.

Már a balatonfüredi sportcsarnok jegypénztáránál kígyózó sor is jelezte, hogy jelentős az érdeklődés a két Veszprém megyei NB I-es kézilabdacsapat összecsapására. A kezdő sípszóra meg is telt a lelátó, így kiváló hangulatban vetették bele a küzdelembe magukat a mérkőző felek.

A Pericet, Eklemovicsot és Lusnyikovot is nélkülöző veszprémiek játékán cseppet sem látszódtak a svédországi BL-csata, s az azt követő hazaút fáradalmai. A mieink Vujin vezetésével 5:1-s villámrajttal jelezték, hogy nem udvarias látogatása érkeztek a szezonban már a Szegedet is felülmúló vendéglátóikhoz. A játékrész derekánál mindösszesen négy dobott találatnál járt a kapura lövéshez is ritkán jutó BKSE, miközben veszprémi oldalon Terzic, Sulic és Perez is termelte a gólokat (17. perc: 4:12).

A félidő második felében is csak felvillanásai voltak Pásztoréknak, akik védekezésben továbbra is tehetetlennek bizonyultak a bakonyi gépezettel szemben. Igaz, a magabiztosan védő Fazekast már valamivel többször sikerült foglalkoztatniuk. Mindezek eredményeként 12:20-as állásnál mehettek a félidei pihenőre a résztvevők.

A térfélcserét követően Liszkai, Gulyás és Korazija is csatlakozott társaikhoz. A játék képe viszont nem változott: öt perc elteltével Nagy és Császár suhintását követően már tizenegyre nőtt a különbség. A Balaton-partiak minden igyekezetükkel azon voltak, hogy valamelyest kiszolgálják az őket végig buzdító szurkolóikat, ennek érdekében emberelőnyben zsinórban háromszor is a hálóba találtak (39. perc: 16:24). Igaz, ezt követően Liszkai "közreműködésével" hosszú hazai gólcsend köszönt be, amelyet a fiatal Németh tört meg a találkozó háromnegyedénél (17:28).

Az utolsó negyedórát 6:0-s sorozattal kezdte a bajnoki címvédő, a hétig jutó Vilovski mellet Nagy Kornél mellett Laluska is meglőtte a bajnokikon már-már szokásos góljait. A füredi törekvéseket ma este nem koronázta eredményesség, így a saját tudása alatt teljesítő Sótonyi-csapat nem tudta elkerülni a kiütéses vereséget (20:36).

Férfi kézilabda NB I, 6. forduló:
Balatonfüredi KSE–MKB Veszprém KC 20:36 (12:20)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Baranyi, Szloska..
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 4, Kovács Gy. 3, Sandrk 1, Kis, Szöllősi Bence, Pásztor 3. Csere: Szabó T. (kapus), Salamon 4, Bakos 3, Lelkes, Ivanov 1, Németh L. 1, Kemény, Szöllősi Balázs. Vezetőedző: Sótonyi László.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T., Vujin 5 (1), Terzic 3, Sulic 3, Perez 3, Iváncsik G. 3. Csere: Liszkai (kapus), Laluska 4, Császár 3, Vilovski 7, Nagy K. 4, Gulyás 1, Korazija.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Hétméteresek: 1/0, ill. 1/1.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Edzői nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – Az eredmény és a játék lefolyása miatt is kijelenthető, hogy sikeres estén vagyunk túl. A svédországi meccsünk után egyetlen napunk volt regenerálódni, így nem tudtunk külön készülni a mai találkozóra. Jól mutatja a csapatom erejét, hogy bajnokság első hat helyezésébe tartozó, igen jó játékosállománnyal rendelkező együttesét is ilyen különbséggel tudtuk legyőzni. A hétvégi nagyon fontos BL-meccsre készülve egy-egy félidővel terheltem a játékosaimat. A Füred példaértékű taktikai elemeket alkalmaz. Sportszerű hangulatban játszottunk, mindkét fél szimpatikusan és kulturáltan játszott. Sok sikert kívánok a tópartiaknak a KEK-rajthoz.

Sótonyi László: – Néhány játékosom már a meccs elején eldöntötte, hogy mi lesz a végeredmény. Emiatt nem lett szorosabb a találkozó, holott a látottak és az előzmények alapján is úgy vélem, hogy lehetett volna szűkebb a vereségünk. Úgy nehéz csapatszinten jól teljesíteni, hogy a gárda egyik fele elhiszi, hogy mire készülünk, a másik pedig nem. Az egyéni kvalitások az első pillanatokban eldöntötték a találkozót. Tudtuk, hogy az MKB jobb csapat, s jobb játékosai vannak. Abban bíztunk, hogy az utazás okozta fáradtság jobban igénybe veszi ellenfelünket, de ez az elképzelésünk nem valósult meg.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.