Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Hűvös észak után forró Bakony

2010. november 25. 18:29
Szombaton (17.25) a svéd bajnok Sävehof együttesét fogadja férfi kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligájában.

Idei utolsó hazai BL-meccsére készül a mezőnyben egyedüliként százszázalékos teljesítményű MKB Veszprém KC a múlt héten idegenben már legyőzött, az eddigiekben egyetlen diadal mellett négy vereséget begyűjtő Sävehof ellen. A mieink egyébként a hibátlan mérleg mellett a legtöbb dobott góllal (167) és Marko Vujin személyében a góllövő lista vezetőjének személyével is büszkélkedhetnek. A szerb klasszis 47 dobott találatával toronymagasan vezeti a mesterlövészek versenyét, megelőzve a dán veterán Christiansent és a fiatal mannheimi Gensheimert.


Vujin (balra) hazai pályán folytathatja a gólgyártást

Az eddigi eredmények és az erőviszonyok alapján tehát kijelenthető, hogy kötelező a győzelem a mieink számára, azonban, ahogy Fazekas Nándor is fogalmazott a portálunkon vezetett blogjában, mindig a kötelező diadal a legnehezebb. Tekintettel arra, hogy a folytatásban valamennyi erős rivális ellen idegenben kell összemérni erejét Perezéknek a csoportban (a jövő héten már a Bundesliga-éllovas Hamburgnál vizitálnak a „bankosok”), a papíron legkönnyebbnek látszó meccsen nem remeghetnek meg a veszprémi kezek.

A találkozón borítékolható a teltház, hiszen már napokkal ezelőtt elkelt valamennyi jegy. Így a szurkolásban is hűvös légkörhöz szokott skandinávoknak a z MKB VKC nagyobb játékereje mellett az ötezer főt befogadó Veszprém Aréna páratlan hangulatával is meg kell küzdeniük.


Ahogyan a BL-ben már megszokhattuk: ezúttal is megtelnek a lelátók

Mocsai Lajos az újabb nemzetközi megmérettetésekre készülve a keddi, tizenhat gólos veszprémi sikert hozó bajnokin egy-egy félidővel terhelte játékosait. A tóparti hatvan percet térdfájdalmai miatt kihagyó Lusnyikov minden bizonnyal már bevethető lesz a hétvégén, Peric és Eklemovics azonban ezúttal sem segíthet a társakon.

A svédországi összecsapásra visszautalva a mesteredző hangsúlyozta, hogy kiválóan felkészültek a vendéglátók játékából, a visszavágót azonban nem szabad előre lefutottnak tekinti.


Mocsai Lajos más mérkőzésre számít

– A meccs elején a svédek balátlövője nyolcszor lőtt kapu fölé, s a beállósukat is sikerült semlegesítenünk. Jó kapusteljesítményünk is volt, miközben a túloldalon a nemzetközi szintű portás egyetlen labdát nem védett. Számunkra szerencsés körülmények adódtak, amelyek miatt tudtuk uralni a meccset. Most azonban egész más találkozóra számítok, ezért nagyon örülök, hogy teltházas meccs lesz. Kérem a közönséget, hogy a magas kézilabda-kultúrával rendelkező északi csapat ellen teljes erőbedobásukkal legyenek mögöttünk, mert a legnagyobb hiba lenne lebecsülni az ellenfelet – intett óvatosságra a szakember.

A klub hivatalos oldalának tájékoztatása szerint – a hagyományoknak megfelelően – ezúttal is az év utolsó hazai BL-összecsapásán mutatják be a csapat jövő évi naptárát. Az 1500 forintos áron megvásárolható ajándéktárgyat a lefújást követően lehetőség nyílik dedikáltatni a kedvencekkel az aréna játékterén.

Az idei mérkőzések a B-csoportban
November 27. MKB Veszprém KC–Sävehof
November 28. Tatran Presov–Hamburg
November 28. Montpellier–Kolding
December 04. Kolding–Tatran Presov
December 04. Hamburg–MKB Veszprém KC
December 06. Sävehof–Montpellier

Tabella

1. MKB Veszprém KC 5 5 167–142 10
2. Hamburg 5 3 2 158–138 6
3. Montpellier 5 3 2 154–137 6
4. Kolding 5 3 2 157–156 6
5. Sävehof 5 1 4 139–177 2
6. Presov 5 5 142–167 0

 

November 27. (szombat) 17.25
MKB Veszprém KC–IK Sävehof
Bajnokok Ligája B-csoport, 4. forduló
Veszprém Aréna
Tv:     

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.