Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
17°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
17°C

Zsebben a hatodik győzelem / MKB Veszprém KC–IK Sävehof 38:34 (17:15)

2010. november 27. 18:53
A veszprémi férfi kézilabdacsapat a vártnál nehezebben győzte le svéd riválisát a Bajnokok Ligája B-csoportjában.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában a svéd bajnok Sävehof együttesét fogadta a sorozatban egyedüliként hibátlan MKB Veszprém KC. A várakozásoknak megfelelően ezúttal is teltház, s a nemzetközi meccseken megszokott parádés hangulat fogadta a mérkőző feleket.

Kapkodva, sok hibával kezdett a Mocsai-csapat, miközben a vendégek meglepően bátor játékkal és kiváló védekezéssel nyitottak. Bő öt percet kellet várni, hogy a mieink előnybe kerüljenek, a skandinávok azonban a folytatásban rendre válaszolni tudtak a bakonyi találatokra. A játékrész első harmadának végén – 4:4-es állásnál – már „ébresztőt’ fújt a B-közép. Egészen a félidő derekáig felváltva estek a találatok, ekkor Fazekas két hétméterest is hárított, így először a találkozón kettő volt közte (17. perc.: 8:6).

A játékrész második felében Vujin és Sulic vezetésével emberhátrányban tudott ellépni ellenfelétől a Veszprém (26. perc: 15:10), viszont az óriásit küzdő északiak a csereként beállt Perez bombái ellenére is szorossá tudták tenni a félidei állást (17:15).

A második felvonást óriási elánnal kezdte a magyar bajnok. Fazekas bravúrok sorozatát mutatta be, miközben társai gyors ellentámadásokból zsinórban a hálóba találtak. A 40. minutumban a Sulicot váltó Vilovski révén már kilenc volt a bakonyi fór (26:17). Iváncsikék a hátralévő időben szebbnél szebb akciókkal szórakoztatták az eksztázisban szurkoló közönséget. A vendéglátók többször is elérték a kilencgólos különbséget, ám a tízes "lélektani határt" nem sikerült átlépni.

A végjátékban Mocsai Lajos valamennyi játékosát pályára küldte, miközben az ellenfél a hatig jutó Robert Johansson és a kilencet jegyző Jonathan Steinbäcken vezetésével mínusz négyre zárkózott. A sorozat góllövőlistájának éllovasa, Marko Vujin ezúttal is kitett magáért, miután tizenegy alkalommal juttatta a hálóba a játékszert. Az MKB VKC 38:34-es győzelmével továbbra is százszázalékos csoportjában. Folytatás jövő szombaton Hamburgban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 6. forduló:
MKB Veszprém KC–IK Sävehof 38:34 (17:15)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Volodkov, Zotin (oroszok).
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T., Vujin 11 (1), Császár 3, Sulic 6, Terzic 2, Iváncsik G. 3. Csere: Liszkai (kapus), Laluska, Lusnyikov, Perez 6, Gulyás 2, Vilovski 4, Korazija, Nagy K. 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Sävehof: Berquist – Fridén 2, Barud 1, J. Stenbäcken 9 (2), Nielsen 5, R. Johansson 6, Apelgren 1. Csere: Johannesson (kapus), Fritzon 4, Jakobsson 2, Albrechtson 1, T. Johansson 1, A. Stenbäcken 2. Vezetőedző: Mikael Franzen.
Kiállítások: 12, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/2.

Edzői nyilatkozatok

Mikael Franzen: – A múlt héten már megtapasztaltuk, hogy milyen erős a Veszprém. S azt is tudtuk, hogy milyen hangulat vár ránk a Veszprém Arénában. Abban bíztunk, hogy az első meccsen szerzett tapasztalatokat ma kamatoztatni tudjuk. Az első játékrészben ez sikerült is, a másodikban viszont a Veszprém bizonyította, hogy jobb nálunk. Az MKB erős csapat, remek játékosokkal. Bízom benne, hogy bekerülnek a legjobb négy közé a BL-ben.

Robert Johansson: – Jól játszottunk az első félidőben, agresszív védekezéssel és eredményes lerohanásokkal. A második félidőben Fazekas védéseivel nem tudtunk mit kezdeni. Nagyon jó volt a hangulat a találkozón. A legjobb, ahol valaha játszottam.

Mocsai Lajos: – Gratulálok az ellenfélnek. Jó tempójú mérkőzés volt. Kevés időnk jutott a specifikus felkészülésre. Nem tudtunk a védekezésben folyamatosan cserélni, miközben az ellenfél rendre kihasználta a lehetőségeit beálló és szélső poszton is. Nyitott védelemnél a labda nélküli játékot nem teljesítettük megfelelőn, statikusak voltunk. A szünet után ezen változtattunk, amellyel olyan előnyre tettünk szert, amellyel végül nyerni tudtunk. Tévedett, aki azt gondolta, hogy könnyű meccs lesz, hiszen az ellenfél jó erőben lévő, remekül felépített csapat, amelyben jó képességű játékosok kreatív kézilabdát játszanak.

Fazekas Nándor: – Az egyik szemem sír, a másik nevet. Hiszen, ha egy kapus 34 gólt kap, az nem vet rá jó fényt, azonban a nézők jó meccset láthattak. A győzelemmel elégedett vagyok. Mostantól egy hetünk van felkészülni a Hamburg ellen.

A csoport vasárnapi meccsein
Tatran Presov–Hamburg 26:26 (13:15)
Montpellier–Kolding 40:25 (19:10)

Tabella
1. MKB Veszprém KC 6 6 0 0 (205-176) 12 p
2. Montpellier 6 4 0 2 (195-162) 8 p
3. Hamburg 6 3 1 2 (184-163) 7 p
4. Kolding 6 3 0 3 (182-196) 6 p
5. Sävehof 6 1 0 5 (173-215) 2 p
6. Tatran Presov 6 0 1 5 (178-193) 1 p

Galéria
MKB Veszprém KC–IK Sävehof 38:34 (17:15)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.