Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
17°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
17°C

A továbbjutás küszöbén a Füred / Balatonfüredi KSE–HC OLIMPUS-85 (moldáv) 27:16 (12:6)

2010. november 27. 21:28 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Balatonfüred 11 gólos előnyt szerzett moldovai ellenfelével szemben a KEK-ben, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első meccsén.

A Füred Fanatics hatalmas fekete-sárga drapériával köszöntötte az első nemzetközi mérkőzését játszó kedvenceiket. Meglepetésre a hatodik percben még a vendégek tudtak vezetni és jó két perc múlva is döntetlent mutatott az eredményjelző. Bizony megilletődötten kezdtek a fürediek és ezekben a percekben csak a füredi B-közép mutatott nemzetközi szintű megmozdulást. Aztán beindult a hazai gólgyártás és a moldávok csak a könnyű szívvel kapott heteseknek köszönhetően maradt a játékban. Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Szabó Tamás védései is kellettek a hatgólos félidei előnyhöz.

A szünet után nyolc percig folytatódott az első félidő végét jellemző játék. Tartották a hazaiak az előnyüket. Akkor kikapcsolták a villanyt a füredieknél, mármint nem a csarnokban volt rövidzárlat, hanem a hazaiak játékában. Zsinórban négy gólt lőttek a kisinyoviak és háromra feljöttek a félidő közepére. Bizony, öt perc alatt megfelezték a félidei hátrányukat. Ekkor beállt az első félidőben két hetest is fogó világválogatott portás és lehúzta a redőnyt. Tizenegy percig nem került mögéje a labda és elől végre újra beindult a füredi gólgyártás. A nyolc - nullás roham eldöntötte a találkozó sorsát. Megnyugtató előnnyel várhatják a fürediek a holnapi visszavágót.

A sérült Szöllősit nélkülöző Füred nehezen lendült játékba és a második játékrészben is voltak kihagyásaik. Egy bő negyedórás összeszedett játék azonban elegendő volt a gyenge játékerőt képviselő vendégek biztos legyőzéséhez. A fürediek legnagyobb kritikája, hogy fiataljaik nem tudtak a pályára lépni.

Férfi kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupája:
Balatonfüredi KSE–HC OLIMPUS-85 (moldáv) 27:16 (12:6)
Balatonfüred, 700 néző. V: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
Balatonfüred: SZABÓ T. – Tombor, KOVÁCS GY. 5, Sandrk 2, Kis Á. 2, PÁSZTOR 8 (1), Salamon 3. Csere: SZATHMÁRI (kapus), Németh L., Lelkes 1, BAKOS D. 6, IVANOV. Edző: Sótonyi László.
OLIMPUS: MELNIC – Ciorba, Chiseliov 3, PERVANCIUC ALEKSZEJ 4, Sicaciov 1, Pervanciuc Alexandru 2 (2), JURAVLIOV 5 (2). Csere: Sapojnicov (k), Covali, Furtuna 1, Cemirtan, Creanga, Crasnii, Bespalov. Edző: Ruszlan Verjan .
Az eredmény alakulása: 6. p.: 1:2. 14. p.: 6:3. 24. p.: 10:5. 38. p.: 16:9. 44. p.: 17:14. 54. p.: 25:14.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/4 .

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: - A kezdeti megilletődöttség után hoztuk a játékunkat, érvényesítettük nagyobb játéktudásunkat, és megnyugtató előnyt szereztünk a holnapi visszavágóra.

Ruszlan Verjan: - A mérkőzés elején és a második félidő első felében játszottunk jól, s 45 percig tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal. A hajrára kijött a hosszú utazás fáradtsága, s a Füred átgázolt rajtunk, tetemes hátrányunk ellenére sem adjuk fel. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.