Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Továbbjutott a Füred a KEK-ben / HC OLIMPUS-85 (moldáv)–Balatonfüredi KSE 19:28 (7:15)

2010. november 29. 8:11 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A tópartiak kézilabdacsapata kettős győzelemmel búcsúztatta moldáv riválisát a KEK-ben, s bejutott a legjobb 16 közé. Sorsolás kedden.

A sűrűn zuhogó havas eső sokakat távol tartott a visszavágó megtekintésétől, mivel féltek a lefagyott utaktól. (Az más kérdés, hogy a meccs végére a havazást szinte trópusi sűrűségű zápor váltotta Balatonfüreden)

A hazai B közép a tegnap megismert óriás drapériával köszöntötte kedvenceit, akik közül Sótonyi edző ezen a meccsen a sérült Szöllősi Bence mellett pihenőt adott a tegnap is fáradhatatlanul és gólerősen játszó Pásztornak, aki ezúttal kvázi segédedzőként biztatta és segítette csapattársait.

A meccs szinte lekopírozta a tegnapit. Nehezen indult, majd Szabó Tamás kiváló védéseitől megtámogatva elhúztak a hazaiak, akik ezen a napon vendégek voltak a saját pályájukon, hiszen ez a visszavágója volt a szombati meccsnek. (A 21. percet követően a Fürediek egy 1:6-os rohammal zártak)

A második játékrész elején - akárcsak szombaton - megint vitézkedtek a moldávok, majd a 41. és az 51. perc között egy 0:7-es füredi menetelés pontot tett erre a meccsre is. Ekkor pályára léptek a fiatalok, Szöllősi Balázs irányított és Zdolik Bence volt a ballövő. Kicsit zárkóztak a kisinyoviak, de a 18 éves kisebbik Szöllősi betalált a hálóba, így ugratták is a nézők a sérült bátyját, hogy Ő ennyi idős korában csak a kispadig jutott el a Veszprém egy BL meccsén , bezzeg az Öccse:-)

A végén kilencet tettek a szombati tizenegyhez a fürediek, ami kártyában kevés a huszonegyhez, de kézilabdában húszgólos továbbjutást jelent a KEK legjobb 16 csapata közé. Sorsolás kedden, a következő játéknap azonban csak 2011 februárjában lesz.

A Fürediek első nemzetközi szereplésükkor máris tovább tudtak lépni, ami nem lebecsülendő fegyvertény!

Férfi kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupája:
HC OLIMPUS-85 (moldáv)–Balatonfüredi KSE 19:28 (7:15)
Balatonfüred, 300 néző. V: Mandak, Rudinsky (szlovákok).
Balatonfüred: SZABÓ T. – TOMBOR 5, Bakos 3, Salamon 2, Kovács Gy. 2, SANDRK 6 (2), Németh L. 4 (1). Csere: SZATHMÁRI (kapus), Lelkes 2, Kis Á. 2, IVANOV 1, Szöllősi Balázs 1, Zdolik. Edző: Sótonyi László.
OLIMPUS: MELNIC – Ciorba 1, Pervanciuc I. 2, Sicaciov , PERVANCIUC II. 5, Cemirtan 2, JURAVLIOV 4(3). Csere: Sapojnicov (kapus), Chiseliov 2, Covali, Furtuna 1, , Creanga, Crasnii 1, Bespalov 1. Edző: Ruszlan Verjan.
Az eredmény alakulása: 9. p.: 3:2. 14. p.: 3:6. 24. p.: 7:12. 38. p.: 14:19. 51. p.: 15:26. 56. p.: 19:27.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc és 1 kizárás.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

Edzői nyilatkozatok

Ruslan Verejan: – Ezúttal pihentebbek voltunk, húsz percig jól is játszottunk. Ez viszont kevés a nemzetközi sikerhez, így a sokkal jobb Füred biztosan jutott tovább, szerepléséhez további sikereket kívánunk.

Sótonyi László: – Annak ellenére biztosan jutottunk tovább, hogy több kulcsemberemnek pihenőt adtam. Örülök, hogy hoztuk a kötelezőt, kíváncsian várjuk a keddi sorsolást.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.