Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lovassys sikerek

2008. június 12. 13:00 // Forrás: Nagy Bálint Lovassy gimnázium
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz megírni egy cikket a lovassys eredményekről. Pedig először könnyűnek tűnt. Szép sikerek és eredmények vannak bőven, és a múlt héten az OKTV-díjakat is átadták, ahol iskolánk három diákját jutalmazták négy kategóriában. Írni van miről, de egy újságcikk nem is tudja visszaadni mindazt, amit a Lovassy tanárai és diákjai elérnek.

A Vehír kereste meg az iskola vezetőségét, hogy az OKTV eredményekkel kapcsolatban valamilyen beszámolót juttasson el hozzájuk. A vezetőség azonban igen frappánsan az újságíró tanoncokhoz juttatta a megbízást. Igen. Nálunk még ilyen is van. Gyakorlatot végzünk újságoknál, cikkeink megjelennek a világhálón. Azt hiszem, ehhez hasonlóval nem sok gimnázium dicsekedhet sem a városban, sem országosan.

Ilyenek azok a sikerek is, melyeket a diákok érnek el. Persze minden ünnepség alkalmával hallhatunk a tanulók sikereiről és az újságok is időnként beszámolnak a kitűnő felvételi eredményekről. Időként pedig egy-egy interjú is megjelenik a neves jelenlegi és volt tanulókkal.

Ilyen Mihálykó Ágnes is, aki oly sok eredménnyel gazdagította az iskolai eredménytáblát. Ő volt azon tanulók egyike is, aki díjat vehetett át az előző héten, hisz matematika II. kategóriában második helyezést ért el. Az iskola azonban nem panaszkodhatott, hisz Ági elől az első helyezést szintén az iskola egy diákja, Szalkai Balázs hódította el, kárpótlásként pedig a jól tanuló hölgy negyedik lett magyar nyelv kategóriában.

Balázs még egy OKTV első helyezéssel büszkélkedhet, hisz egyúttal Informatika II kategóriában is sikeres lett. Emellett a Gordiusz matematika versenyen, az Izsák Imre Természettudományi Versenyen állhatott a „dobogó” legfelső fokára, de a Kenguru matematika versenyen is szép helyezést ért el. Balázs nemcsak tanulmányi eredményeivel tűnik ki. A diákigazgató választáson a nyertes párt körében tevékenykedett, és nagyszerűen alakított a párt kampányfilmében.


Az OKTV-s eredményekhez visszatérve meg kell még említenünk Andó Bálintot és Mustos Anitát, akik történelem kategóriában értek el első és tizenkilencedik helyezést, Vajai Flóra, a nagyszerű színész pedig ötödik hellyel büszkélkedhet az irodalom kategóriában.

Bár valóban az OKTV eredmények a legaktuálisabbak, mégis fontos megemlítenünk az egyéb eredményeket. Ilyen a Helikon is, ahol Hordós Boldizsár fődíjat kapott Képzőművészeti alkotások kategóriában. A vegyeskar, a Szirmai Dóra-Balogh Aliz-Szalai Bence hármas, Nagy Bendegúz, Faggyas Máté és Kolláth Dóra is egy-egy aranyminősítéssel tért haza. Ezüst díjat kapott a nemzetiségi kamarakórus, a Lovassy Színpad, a Szabó Dorottya-Veres Dorottya páros, valamint Viczina Dalma. Bronz minősítéssel pedig Maleczki Anna és a Kernel trió (Szalai Bence, Radács Gergely, Fehér Dávid) büszkélkedhet. Nem panaszkodhatunk különdíjak terén sem, hisz a vegyeskar - a már említett Szirmai Dóra-Balogh Aliz-Szalai Bence és Kolláth Dóra díjazása mellett az iskola tanára, Tóth Mária is díjat kapott, a Bárdos Társaság különdíját hozhatta haza a többnapos versenyről.


Emellett oly sok eredményt részletezhetnénk, ahol több mint 41 helyezéssel büszkélkedhetnek tanulóink 14 országos művészeti, matematikai, természettudományi, országismereti, földrajzi vagy éppen kémiaversenyen.

Pedig mint ahogyan sokan állítják, mi sem vagyunk kockafejek. Este a barátokkal vagyunk, kedvenc időtöltéseinkkel töltjük időnket, vagy szórakozni járunk. Egy biztos: a sok szép eredmény meghozza gyümölcsét.

Zatkalik András
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.