Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hősies küzdelemben maradtak alul / HSV Hamburg–MKB Veszprém KC 27: 26 (13:11)

2010. december 4. 18:35
Az MKB Veszprém KC egyetlen góllal maradt alul a világ egyik legerősebb csapata, a Hamburg ellen a Bajnokok Ligájában.

A legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének idei utolsó fordulójában a világsztárok sorát felvonultató Hamburghoz látogatott a mezőnyben eddig egyedüliként hibátlan veszprémi férfi kézilabdacsapat. A német élvonal listavezetője a város kisebbik sportcsarnokában, a mintegy négyezer néző befogadására alkalmas Sporthalle Hamburgban fogadta riválisát, melynek lelátóján mintegy 150 veszprémi szimpatizáns is helyet foglalt.

A hazaiaknál két horvát klasszis, Duvnjak és Lackovic maradt ki sérülés miatt, a túloldalon pedig Eklemovics ugyan hosszú idő után ismét bekerült a keretbe, ám Perichez hasonlóan nem lépett pályára.

Kiváló védekezéssel, s remek kapusteljesítménnyel mutatkozott be mindkét fél, Fazekas eszén Lindberg hétméteresből sem tudott átjárni. Az 5. percben Hens révén zördült meg először a háló, amelyre Császár tudott válaszolni. Kraus után Iváncsik Tamás talált be, így a játékrész első harmada döntetlennel zárult (10. perc: 2:2). Az észak németek láthatóan alaposan felkészültek a veszprémi góllövőlista vezető Vujin játékából, aki az első harminc minutumban – tőle szokatlan módon – csak büntetőből vette be a remeklő Bitter portáját. Terzic azonban kiváló formában lőtt, így a mieink a félidő derekánál is ott loholtak vendéglátóik nyakában (16. perc: 6:5).

A folytatásban Hens és Vori révén már három volt a különbség, ám a Veszprém Guillaume Gille kiállítását követően a szerb Vujin, a bosnyák Terzic és a horvát Sulic találataival egalizálni tudott (21. perc: 8:8), s öttel a szünet előtt is egyenlő volt az állás. A hajrában Marcin Lijewski duplája után pillanatok alatt három lett a különbség, majd Terzic kevéssel a dudaszó előtt eleresztett bombájával alakult ki a 13:11-es félidei állás.


Hens (a 23-as számú mezben) csapata egyik legjobbja volt

Az MKB számára rémálomszerűen kezdődött a második felvonás, melynek elején Perez, Terzic és Vujin „főszereplésével” a három nagylövős játékra váltott a magyar bajnok. A világbajnok hálóőr, Bitter viszont ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta: zsinórban hárította a bakonyiak lövéseit. Eközben a hamburgiak támadásban is szárnyaltak. Előbb Kraus, majd Bertrand Gille köszönt be háromszor Fazekasnak, így Vujin két jól sikerült átlövése ellenére hétre hízott a germán fór (41. perc: 21:14).

Magyar időkérést követően Nagy Kornél váltotta Perezt és Császár is visszatért a pályára. A változtatás szemlátomást jót tett a veszprémieknek. A Mocsai-csapat óriási küzdeni tudásról tanúbizonyságot téve folyamatosan csökkentette hátrányát. A meccs háromnegyedénél Iváncsik Gergő és Gulyás vezetésével ötöt lőtt sorozatban a vendég alakulat, s Fazekas is újfent magára talált. Eközben az addig roppant magabiztos hazaiak egyre bizonytalanabbá váltak. (52. perc: 24:23).

A roppant izgalmas végjátékban sem látszottak fáradni Sulicék, így Nagy találataival továbbra is esély mutatkozott a bravúrnak számító pontszerzésre. A nyolcig jutó Hens semlegesítését azonban nem sikerült megoldania a mieinknek, s Sulic, illetve Laluska hajrábeli kétperces kisbüntetése is döntőnek bizonyult. Így hiába zárkóztak fel a „bankosok” két alkalommal is mínusz háromról egyetlen gólra, végül 27:26-os vereséget szenvedtek.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy pályakarbantartás miatt – a műanyag borítás több helyen is felpúposodott, illetve a ragasztás elengedett – több alkalommal is félbe kellett szakítani a játékot.

Az MKB VKC idénybeli első csatavesztése ellenére tavaszig biztosan vezeti a B-jelű szextett tabelláját.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoport, 7. forduló:
HSV Hamburg–MKB Veszprém KC 27: 26 (13:11)
Hamburg, 2000 néző. Vezette: Lopez, Ramirez (spanyolok).
Hamburg: Bitter – Lindberg 1, M. Lijewski 4, Kraus 5 (3), Vori 4, Hens 8, Flohr.
Csere: Sandström (kapus), G. Gille 1, Schliederman, Schröder, B. Gille 4.
Vezetőedző: Martin Schwalb.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 1, Sulic 5, Laluska, Lusnyikov, Terzic 6, Iváncsik G. 2.
Csere: Császár 1, Vujin 7 (4), Perez, Gulyás 2, Nagy K. 2.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.