Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aschenbrenner nyerte a Mikulás-ralit

2010. december 5. 20:51 // Forrás: NSO
Az idén abszolút bajnokká koronázott Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsanna kettős nagy fölénnyel hódította el a győzelmet.


Aschenbrenner György és Pikó Zsuzsanna

Mínuszok, havas-jeges pályák, szöges gumik – valódi téli rali. Nehéz lenne megmondani, kik voltak nagyobb hősök: a ralisok, akik szélsőséges körülmények között terelgették versenygépeiket, vagy a nézők, akik mínusz nyolc fokban eltántoríthatatlanul álltak a pályák szélén a hagyományos, Veszprém környéki Mikulás-ralin. A győzelmet végül az idén abszolút bajnokká koronázott Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsanna kettős hódította el, meglehetősen nagy fölénnyel.

„Új kihívás volt ez mindenki számára – hazai versenyen nemigen szoktunk szöges gumit használni – most ezt is kipróbáltuk. Mi azt a fajtát választottuk, amelyet a svéd vébéfutamokon is alkalmaznak, és bevált. Persze csak a havon és a jégen, a tiszta aszfalton csak csúsztunk-másztunk, amit viszont szerintem a nézők díjaztak. Örülök, hogy minden hibátlanul sikerült, s megnyertük ezt a versenyt is. Hogy miként viseltük a hideget? A motor olyan meleget árasztott, hogy néha le kellett volna venni a fűtést menet közben, de Zsuzsa nem érte el a kapcsolót a műszerfalon, nekem meg más dolgom volt, úgyhogy hagytuk" – nyilatkozta Aschenbrenner a Nemzeti Sport Online-nak, aki Osváth Péter előtt nyerte meg a Mikulás-ralit.


Osváth Péter és Farnadi Ágnes

Érdekesség, hogy őket két navigátorból pilótává avanzsáló versenyző követte: Kazár Miklós (aki egyre jobban belejön a volánpörgetésbe) és Zsiros Gábor, aki a Turán Frigyessel teljesített sikeres vb-szereplés után ezúttal a „bal egyben" mutatta meg, mit tud.


Kazár Miklós és Szőke Tamás

Mikulás-rali Veszprém - abszolút végeredmény
1. Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa (Asi Rally Club, Mitsubishi Lancer Evo9) 46:09.6
2. Osváth, Farnadi (Bertkruj) 47.4 másodperc hátrány
3. Kazár, Szőke (Hell Racing Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 50.6 mp h.

 


A 2010-es szezon abszolút bajnoka

Galéria
Aschenbrenner nyerte a Mikulás-ralit
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.