Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda Eb: remek magyar nyitány / Magyarország–Szlovénia 28-19 (16-10)

2010. december 7. 20:16 // Forrás: MTI / vehir.hu
A magyar női kézilabda-válogatott fölényes győzelmet aratott Szlovénia ellen a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság 1. körében.

A középdöntőbe jutás szempontjából fontos mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott 28-19-re legyőzte a szlovén csapatot a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

A lillehammeri találkozó első félidejében remekül játszott Mátéfi Eszter szövetségi kapitány alakulata, a rivális szinte csak emberelőnyben tudta a lépést tartani. A fokozatosan duzzadó különbség végül 16-10-os félidei vezetést eredményezett. A második játékrész elején akadozott a gépezet, a szlovénok feljöttek 19-15-re, ám új erőre kapott a magyar csapat, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Női kézilabda Eb, 1. forduló, D csoport (Lillehammer):
Magyarország–Szlovénia 28-19 (16-10)
gól: Bulath 6/1, Vérten 5, Szucsánszki 4/2, Szamoránsky 4, Kovacsicz 3, Tomori 3, Sopronyi 1, Bódi 1, Szabó 1, illetve Oven 6, Zrnec 5/3, Mavsar 3/1, Jericek 2, Irman 2, Mitrusevska 1. 

A középdöntőbe jutás szempontjából már az első Eb-meccs fontos volt, hiszen a franciák és a címvédő, olimpiai bajnok norvégok ellen papíron sokkal nehezebb pontot szerezni, mint a szlovénokkal szemben, akik ráadásul még soha sem nyertek a magyar válogatott ellen.

A mostani kilencgólos győzelem - ha nem borul a papírforma - középdöntőt ér a magyar válogatottnak.

A Veszprém Barabás KC beállósa, Ábrahám Szilvia nem lépett pályára.

A magyarok szerdán 18:15-kor a vb-ezüstérmes franciákkal találkoznak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.