Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Francia újságírók a Balaton régióban

2008. június 13. 11:07
A Magyar Turizmus Zrt. meghívására június első hetében francia újságírók tanulmányút keretében ismerkedtektetek a Balaton és környékének turisztikai kínálatával. A kétnapos program során ellátogattak Hévízre, Tihanyba, Balatonfüredre és Veszprémbe, megtekintették Kápolnapusztát, Herendet, valamint egy csopaki pincészetben borokat kóstoltak. Az utat a párizsi székhelyű francia külképviselet szervezte.

A vendég újságírók részben több százezer példányban megjelenő regionális napilapok munkatársai – L’Est Républicaine (200.000), például a La Montagne újságírója terjedelmesen számolt be a Balaton felvidék kiváló minőségű borairól, gasztronómiáról a lap internetes oldalán (320.000), Maine Libre-Courrier de l’Ouest (100.000 ) – valamint a „Voyage et Stratégie” francia MICE folyóirat újságírója is képviseltette magát a tanulmányúton.

A Vehír munkatársának érdeklődésére elmondták, hogy a Magyar Turizmus Zrt.: 2007-ben 269 külföldi tanulmányút keretében összesen 803 fő újságírót, 233 főt forgatócsoport képviseletében, 2450 fő turisztikai szakembert és utazásszervezőt fogadott a Magyar Turizmus Zrt. Mindösszesen 3486 fő érkezett Magyarországra a Zrt. vendégeként. A tanulmányutak nyomán megjelent cikkek és tudósítások hírértéke meghaladta a 1,2 milliárd forintot.

2008 első negyedévében 74 külföldi tanulmányút keretében összesen 144 fő újságírót, 43 főt forgatócsoport képviseletében, 566 fő turisztikai szakembert és utazásszervezőt fogadott a Magyar Turizmus Zrt. Mindösszesen753 fő érkezett Magyarországra a Zrt. vendégeként. A tanulmányutak nyomán megjelent cikkek és tudósítások hírértéke meghaladta a 300 millió forintot.

Beke G. László
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.