Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gólzáporos meccsen búcsúzott közönségétől az MKB / MKB Veszprém KC–PLER KC 44:28 (20:14)

2010. december 11. 20:37
A veszprémi férfi kézilabdacsapat tizenhat góllal múlta felül a PLER gárdáját a férfi kézilabda élvonalban.

Idei utolsó hazai bajnokiján a tabella 8. helyén tanyázó PLER alakulatát fogadta a címvédő és listavezető Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben. A mieinkénél a térdműtét után lábadozó Peric mellett ezúttal Iváncsik Tamás és Korazija maradt ki a keretből, a hosszú sérülése után visszatérő Eklemovics azonban a kezdők között kapott helyet.

Meglepően szépszámú közönsége előtt álomszerűen kezdte az összecsapást a Mocsai-csapat: Gulyás és Iváncsik Gergő gólparádéjával, illetve Fazekas remek védéseinek köszönhetően a játékrész első harmadát követően már 9:1 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban a gyors lefolyású játékot erőltette az MKB, mialatt az exfüredi Pál vezetésével magára talált a vendég együttes is. A PLER szorossá ugyan nem tudta tenni az állást, azonban a további „mészárlást” elkerülte, s húsz perc elteltével mínusz hatra csökkentette hátrányát (21. perc: 15:9). A szünet előtt veszprémi oldalon Vujin tartott bemutatót az eredményes átlövő játék szépségeiből, s Sulic is meglőtte a szokásos találatait, míg a fővárosiaknál Gazdag „iparkodott” a gólszerzésben. A félidei pihenőre így hatgólos veszprémi fórral vonulhattak a mérkőző felek (20:14).

A térfélcsere után Császár, Perez, Vilovski és Nagy Kornél lépett pályára, utóbbi Korazija hiánya miatt a balátlövő (!) posztján jutott szóhoz. A friss emberek azonnal letették névjegyüket, s 5:0-s szériával igyekezték elvenni a pestszentlőrinciek lelkesedését. A bajnoki címvédő tíz feletti különbségnél sem vett vissza a tempóból, köszönhetően a remek napot kifogó Vilovski és Perez gólpárbajának (46. perc: 33:19).

A végjátékban kínai figurából szerzett találattal, s gyönyörűen kivitelezett lövésekkel szórakoztatták a nagyérdeműt Laluskáék, igaz, az Adorján-csapat is kivívta a publikum tapsát egy-egy megmozdulásával. A támadójátékot előtérbe helyező bakonyiak futószalagon értékesítették lehetőségeiket, végül meg sem álltak 44-ig, s rendkívül magabiztosan győzték le ellenfelüket. Lusnyikovék december 15-én (szerdán) Pécsett bajnoki mérkőzésen zárják a 2010-es esztendőt.

 Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
MKB Veszprém KC–PLER KC 44:28 (20:14)
Veszprém, 2600 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: Fazekas – Gulyás 7, Sulic 4, Laluska 4, Lusnyikov, Terzic 1, Iváncsik G. 4.
Csere: Eklemovics, Vujin 7, Perez 7, Császár 4, Vilovski 5, Nagy 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
PLER: Iglesias – Gazdag 7 (1), Pál 5, Korsós 1, Kocsi, Szalafai 2, Rév 3.
Csere: Székely (kapus), Kupi 4, Faluvégi 3, Koller 2, Forgács, Oláh 1.
Vezetőedző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 2, ill. 0 perc.
Hétméteresek: -/-, ill. 1/1.

Nyilatkozatok

Adorján Gábor: – Türelmetlenül játszottunk a mérkőzés elején, s pontatlanná váltak a befejezéseink. Később több védésünk volt, amelyből indításgólokat szereztünk, s szorosabbá tettük az állást. Több hiányzónk is volt, ennek ellenére tisztességesen helytálltak a srácok. Összességében elégedett vagyok.

Pál Gergely: – Nehézkesen kezdtünk, az volt az érzésem, hogy a buszon maradt a társaság. Ezt követően próbáltunk helytállni egy nagyon erős csapat ellen, ami valamelyest sikerült is.

Mocsai Lajos: – A mérkőzés elején azt nyújtottuk, amit elvártam az együttesemtől. Ezt követően azonban a rövid lefolyású játékot erőltettük, s ez által pontatlanná váltak a befejezéseink, amivel abszolút nem vagyok elégedett. A második félidőben elején több poszton is cseréltem, s végül kialakult az a különbség, ami a két együttes között van. A mai volta 36. meccsünk az idényben, amelyből 35-öt megnyertünk. Csapatom eredményesség és mentalitása dicséretet érdemel.

Laluska Balázs: – A jó kezdés után kissé megtorpantunk, ezért rossz szájízzel mentünk a félidei szünetre. A fordulást követően aztán összeszedtük magunkat, s végül magabiztosan nyertünk. Szeretnénk tisztességesen befejezni az idényt Pécsett.

Galéria
MKB Veszprém KC – PLER KC 44:28 (20:14)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.