Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Navracsics: Az előre hozott választás politikai és gazdasági kényszer

2008. június 13. 12:09 // Forrás: mti.hu
Navracsics Tibor szerint a napokban nyilvánosságra került gazdasági adatok is a kormány teljes tehetetlenségét mutatják, így az előre hozott választás nemcsak politikai, de gazdasági kényszer is – a Fidesz frakcióvezetője erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.
Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a napokban nyilvánosságra került adatok szerint az infláció májusban elérte a 7 százalékot, miközben a Magyar Nemzeti Bank 6,3 százalékot, a konvergenciaprogram pedig 4,8 százalékot jelzett előre. A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a munkanélküliségi adatok is rosszabbak lettek: 424 ezer főre nőtt az álláskeresők száma, és újabb gyárbezárásokról érkeznek hírek; valószínűleg be kell zárni szolnoki papírgyárat, egy magyar müzligyártó üzemeit és a soproni szőnyeggyárat, és várhatóan a pápai húsüzemnél is komoly elbocsátások lesznek.

Navracsics Tibor úgy látja, hogy a kormány képtelen kezelni a problémákat, teljes a kormányzati tehetetlenség. Szerinte ezért az előre hozott választás nemcsak politikai, de gazdasági kényszer is, Magyarország belgazdasága és nemzetközi üzleti körök bizalmának visszaszerzése szempontjából is indokolt. Kérdésre válaszolva azt mondta: hozzá is eljutott, hogy már a szocialista frakcióban is többen vannak olyanok, akik szerint lehet, hogy nem ez a mélypontja az MSZP-nek, és több érv is szólhat az előre hozott választások mellett.

Hozzátette: úgy tudja „meglehetősen komoly ösztönzők” bírják rá őket, hogy ezt a véleményüket nagy nyilvánosság előtt nem mondják el. A Fidesz frakcióvezetője szerint a dobogókői kormánykonzultáción eredmény nélkül vitatkoztak két napon át, majd a tanácskozás végén adócsökkentésről beszéltek, egy pénteki napilap szerint viszont 2-3 százalékos áfakulcs-emelés volt a vita témája.

A politikus ezért úgy vélte: az előre hozott választás azért is fontos, hogy vége szakadjon annak az álszent kormányzati politikának, amely a választópolgárokra hivatkozva, de beleegyezése nélkül újabb megszorításokkal súlyosbítja a válságot. Arra a kérdésre, hogy mi a Fidesz javaslata a fuvarozók benzináremelkedésből adódóan megnövekedett terheinek mérséklésére, Navracsics Tibor azt mondta, hogy ezzel kapcsolatos terveiket a jövő héten hozzák nyilvánosságra, de részleteket nem árult el erről.
Beke G. László
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.