Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszavágott a Szeged a Fürednek / Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 28:18 (17:10)

2010. december 13. 10:49 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Tisza-partiak tíz góllal múlták felül a vendég balatonfüredieket a férfi kézilabda NB I 15. fordulójában.

Eleve hendikeppel utaztunk Szegedre, hisz Szöllősi Bence csak elkísérte csapattársait és Kovács Gyuri – bár levetkőzött – csak a kispadot melegíthette. Ezek után a 24. percben Sandrk, majd a 34.-ben Tombor is kiesett a játékból a 3. kétpercesük után. Vagyis ettől kezdve 7, azaz hét felnőtt mezőnyjátékos küzdötte végig a második játékrészt.

Úgy kezdtük a meccset, amit legszebb álmainkban mertünk remélni. Először a 19. percben tudott egyenlíteni a házigazda, de még a 21.-ben is vezetni tudtunk. Csak ezután sikerült a Picknek újra egyenlíteni és a vezetést is átvenni. Majd összeomlott minden. A húszpernyi vezetésünket is hatpercnyi emberhátrány mellett sikerült abszolválnunk. Helyesebben a Pick csak emberelőnyben tudta a lépést tartani velünk. A 23. percet követően azonban több mint öt percet emberhátrányban játszottuk végig, de nem sima-, hanem kettős-, sőt hármas hátrányban. Ráadásul Sandrkot is eközben pirosozták ki. Ez a magyar bajnokság bármely csapatát megfektette volna egy Pick ellenében Megzavarodtunk, hibáztunk is és ez elég volt a Szegednek a meccs megfordításához.

A második játékrész elején - hét a hét ellenében - két gyors góllal nyitottunk, de Tombor kipirosozása és rá egy percre Kis kiállítása végleg lehúzta a rolót. "A buta kiállítások azonban megpecsételték sorsunkat" - nyilatkozta Sótonyi mester. Teljesen igaza van. Buta mozdulatok, higgadtság hiánya hozta össze a kiállításokat. Köztük olyanok sorát, amit - ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes alapon - ítélnek meg a játékvezetők. A Nagy-Turóczy kettős vemhesnek látta valamennyit. Lelkük rajta, meg lehetett őket ítélni, nem vitatom. Ugyanakkor az egyenlő pályák, egyenlő esélyek alapján ezt a következetességet elvártuk volna a pályán lévő mind a 14 játékossal szemben. Ami itt kiállítást ér, az érjen ott is két percet. Persze nem lehet patikamérlegen osztogatni az igazságot, de ilyen rossz mérleggel a leghuncutabb csarnoki kofánál sem találkozhattam volna.

Egy kisváros kis csapata vagyunk. Meghajtjuk a fejünket a jobbak, az erősebbek előtt. Sajnos néha talán túlságosan is tiszteljük a papírformát. Most Szegeden nem így kezdtük a játékot, de úgy tettek velünk, mint a nem szobatiszta kiskutyával. Össze tudjuk hozni a vereségeinket a mi saját butaságainkból is, nem kell erre rásegíteni.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 28:18 (17:10)
Szeged, 800 néző. Vezette: Nagy F., Turóczy.
Szeged: TATAI – NAGY N. 6 (1), LÉKAI 6, SULC 6 (2), Zubai Sz. 1, Katzirz 3 (2), Törő 3. Csere: Mikler (kapus), Herbert, Vadkerti, Bajorhegyi, Baláz 1, Grünfelder, Butenko 2. Edző: Skaliczki László.
Balatonfüred: Szathmári– Tombor 2, Lelkes 3, Ivanov 1, Kis Á., PÁSZTOR I. 5 (3), Salamon 2. Csere: SZABÓ T. (kapus), Sandrk 3 (2), Bakos D. 1, Németh L., Zdolik 1 (1), Kemény, Szöllősi Balázs. Edző: Sótonyi László.
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2:3. 11. p.: 4:6. 16. p.: 6:9. 21. p.: 9:10. 28. p.: 16:10. 34. p.: 17:12. 43. p.: 22:14. 52. p.: 24:16. 58. p.: 27:17.
Kiállítások: 10, ill. 24 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/6

Edzői nyilatkozatok

Skaliczki László: – Az őszi hazai teljesítményünkkel elégedett vagyok. Sikereink eléréséhez nagy támogatást kaptunk lelkes közönségünktől.

Sótonyi László: – Húsz percen át egyenrangú ellenfelei voltunk a Picknek, a buta kiállítások azonban megpecsételték sorsunkat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.