Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyitás-fogadás

2010. december 14. 4:30
Ezzel a címmel jelent meg Darcsi István és Donát Tamás Veszprém röplabdasportjának 60 évét összefoglaló könyve.


Porga Gyula

A két szerző könyvei alaposan dokumentálják a város sporttörténetét – köszönte meg munkájukat Porga Gyula, Veszprém polgármestere hétfőn, a városházán tartott bemutatón. Hozzátette, az alkotók újabb hiánypótló kiadvánnyal készültek el.


Háli József

– Arra gondoltam, hogy nyugdíjas éveimben megírom a megye röplabda történetét, de a különböző társadalmi munkák miatt erre nem jutott idő, így felkértem az írópárost, készítsék el ezt a könyvet – emlékezett vissza a kiadvány születésére Háli József, a Veszprém Város Röplabda Sportjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Októberben elkezdődött a munka, összeállt a névsor, hogy kiket szólítsanak meg, végül közel hatvanan mondták el, mit jelent számukra a röplabda.


Darcsi István

Darcsi István, a Nyitás-fogadás egyik szerzője úgy fogalmazott, nem csak munka volt számára a könyv készítése, hanem szórakozás is, hiszen rengeteg érdekességet, színes történetet adott az elmúlt 60 év.


Donát Tamás

Donát Tamás, a mű társszerzője azt mondta, kevés idő állt rendelkezésükre, de a több évtizedes szakmai tapasztalat, és még a gyerekkori emlékek is hozzájárultak a könyv elkészítéséhez. Megjegyezte, nem csak a szép élmények elevenednek fel a történetek között, negatív kritikák is helyet kaptak benne. – Az elmúlt hat évtized röplabda múltja fogaskerék-szerűen kapcsolódik össze, kronológia szerint halad előre – ismertette a szerző, aki szerint ez a kiadvány méltóképen illeszkedik az elmúlt évek sportkönyveinek sorába.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.