Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Búcsú a kontinenstornától / Svédország–Magyarország 24:19 (10:12)

2010. december 15. 20:47 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 24:19-re kikapott a svéd csapattól, és ezzel a nyolc közé sem került a dán-norvég közös rendezésű Eb-n.

Az első félidőben nyoma sem volt a hollandok elleni tragikus játéknak, és elsősorban Szucsánszki találataival végig vezetett Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese. A szünet után gyorsan egyenlített a rivális, majd a 40. percben fordított. Innen fej fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat, ám az utolsó tíz perc egyértelműen a svédeké volt, és ezzel története során először bejutott az Eb elődöntőjébe. A magyarok a 9. vagy 10. helyen zárják a kontinensviadalt.

Eredmény: Középdöntő, 3. forduló: II. csoport (Lillehammer):
Svédország–Magyarország 24:19 (10:12)
Gólszerzők: Torstenson 8/3, Johansson 6, Wiel Fredén 4, Gulldén 2, Boson 2, Rosengren Jacobsen 1, Flognman 1, illetve Szucsánszki 8/3, Bulath 3, Szabó 2, Vérten 2, Kovacsics 2, Szamoránsky 1, Kovacsicz 1. 

A magyaroknak csak abban az esetben maradt esélyük az elődöntőbe jutásra, ha nyernek a svédek ellen. Mindkét csapat kicsit rapszodikusan szerepelt eddig, Mátéfi Eszter alakulata például legyőzte az ukránokat és a vb-ezüstérmes franciákat, ám 21 góllal kikapott az olimpiai bajnok, címvédő norvégoktól és kedden borzalmasan gyenge játékkal a nem igazán jegyzett hollandoktól, míg a svédek óriási meglepetésre legyőzték a norvégokat, ám kikaptak a franciáktól. A svédeknek egyszerűbb volt a helyzete: ha nyernek, történetük során először biztosan a négy között vannak. 

Mátéfi Eszter: "Amíg bírtuk erővel, közel 45 percig, addig jól játszottunk. Elfáradtunk, nem tudtunk újítani, elmaradtak a gólok, és ezért kikaptunk. Sajnálom, mert becsületes küzdöttünk. Amennyiben Görbicz vagy Zácsik ismét a csapat rendelkezésére áll, újabb lehetőségek jönnek, és ez az eredményekben is megmutatkozik majd." 

Pálinger Katalin: "Az első félidőben jó volt a védekezés, de fokozatosan elfogyott az erő és az ötlet. Ekkor már a lövéseink sem voltak jók, és a rutinosabb, higgadtabb svédek ezt kihasználták. Küzdöttünk, de most ez ennyire volt elegendő."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.