Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden jó, ha a vége jó / Balatonfüredi KSE–Csurgói KK 19:17 (10:10)

2010. december 19. 11:32 // Forrás: balatonfuredikc.hu
Idei utolsó meccsükön két találattal győztek a füredi kézisek a vendég Csurgó ellen az NB I 16. körében.

Kovács Gyuri vállalta a játékot, így csak a sikeres beavatkozáson átesett Szöllősi Bencét kellett volna nélkülöznünk, ha öccse, Balázs nem dől ki szombat reggelre a sorból. Így tizenöt játékost tudtunk csak csatasorba állítani, köztük az ifimeccs emlékeként betamponozott orrú Zdolik Bencét.

Füreden a vendégek kezdték frissebben a játékot. Hamar kétgólos előnyre tudtak szert tenni és a Füred csak szaladt az eredmény után. Sőt a 12. percben már 4:7 állt az eredményjelzőn. Lassan felébredtek a hazaiak és három perc alatt egyenlíteni tudtak. Ekkor még visszavették a vezetést a Bakó legények, de a 23. percben - elöször - a fürediek előnyét regisztrálhattuk. A félidő vége igazságos döntetlent hozott.

A második játékrész eleje az első fordítottja volt. A hazaiak ugrottak meg, de fordítottak a vendégek. Rövid hullámzó játék után a 49. percben kétgólos füredi előnynél elfogyott a tudomány. Hat percig meddő támadások voltak mindkét oldalon. Érezni lehetett, hogy az a csapat kerülhet lélektanilag kedvezőbb helyzetbe, amelyik megtöri ezt a gólcsendet. Nem így lett. A vendégek előtt nyílt meg a lehetőség, de Miss kihagyta a hétméterest. Újra a háromgólos vezetésért támadhatott a Füred, de Nagy Máté elcsípett egy átadást és gólra váltotta a szemfülességét. A Csurgó hat perc után betalált, de Pásztor - büntetőből - azonnal válaszolt. Az ellentámadásnál Ivanovot kiállították, de a Füred kivédekezte a csurgói nyomást. Több, mint két perc volt hátra és kettővel vezettek a hazaiak. Érezni lehetett, hogy egy újabb találat nélkül nem tarthatják otthon a két pontot. Öten támadtak hat ellen és mielőtt feltehették volna a kezüket a bírók, Pásztor középről, 11 méterről eleresztette a labdát, ami úgy vágódott a jobb felsőbe, mintha zsinóron húzták volna . Egy büntetővel még faragtak a hátrányukon a csurgóiak, de Kis Ákos utolsó perces kiállítását már ki tudták védekezni a hazaiak.

A tét, az ötödik hely sorsa, az első négytől való látótávolságban maradás rányomta a bélyegét erre a meccsre. Igazi csata volt, az idegek csatája. Olyan játék, ami a televízió képernyőjén is át tudta sugározni az izgalmakat. Bebizonyosodott, hogy a magyar bajnokság un. középcsapatai izgalmas, nagy feszültségű játékot tudnak produkálni, ami után minden kézibarát elégedetten csettinthet. Kiegyenlített erők csatáját láthattuk. A hosszabb cserepaddal rendelkező, minden posztra két azonos képességű játékost kiállítani tudó Csurgóval szemben a Füred azzal kerekedett felül, hogy a sok nagy csatát megért egyéniségei a legnehezebb pillanatokban tudtak pluszt adni a csapatuknak. Szathmárival szemben két biztos itéletvégrehajtónak - Oláhnak és Missnek - is megremegett a keze, a szintén világválogatott balszélső meg középről is elvállata a lövést, amikor kellett.

Jól jön a pihenés mindkét csapatnak. Fejben és testben egyaránt kell a felfrissülés!

Férfi kézilabda NB I, 16. forduló:
Balatonfüredi KSE–Csurgói KK 19:17 (10:10)
Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Balatonfüred: Szabó T. – Tombor 2, Lelkes 1, IVANOV 1, KIS Á., PÁSZTOR I. 5 (1), Salamon 3. Csere: SZATHMÁRI (kapus), Németh L. 2, Kovács Gy., Sandrk 3 (2), Bakos D. 2. Edző: Sótonyi László.
Csurgó: NIKOLICS – MISS 4 (2), Dömös 2, Vadkerti G., Trivkovics 1, Cifra 3, NAGY M. 3. Csere: Hudák (kapus), Császár F., Frey T., Pavlovics 1 (1), Borsos, Oláh G. 1, Szöllősi Sz. 2. Edző: Bakó Botond.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1:3. 12. p.: 4:7. 16. p.: 7:7. 23. p.: 9:8. 35. p.: 12:10. 39. p.: 12:13. 49. p.: 17:15. 55. p.: 17:16. 59. p.: 19:16.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Óriásit küzdött csapatom és hihetetlenül fontos győzelemmel tette boldoggá a füredi karácsonyt.

Bakó Botond : – Erőtlen támadójátékunk és a gyenge egyéni teljesítmények nem tehették széppé az évzárót.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.