Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Triatlon Európa-kupa futam Füreden / Második illetve harmadik helyen Rendes és Bajai

2008. június 14. 19:49
Első alkalommal rendeztek triatlon Európa-kupa versenyt Balatonfüreden. Szintén szombaton az európai versennyel egy időben tartották a triatlon tour körverseny nyílt futamát, Magyarország legjobbjai harmadik alkalommal versengtek a Balaton-parti városban. A magyarok jól szerepeltek a hazai terepen, minden kategóriában dobogóra állhattak.

A 22 országból érkező 105 versenyző ez alkalommal a triatloni rövid távot teljesítette, 1500 méter úszás, 40 km kerékpár, majd 10 km futás. Magyar színekben 12 női és 28 férfi atléta állt a rajthoz. Az elmúlt hűvös és csapadékos napok után a vártnál hidegebb volt a Balaton vize. A versenyzőknek 21 fokos vízben kellett leúszniuk a másfél kilóméteres távot.


Az úszásban amúgy alig néhányan szakadtak le a bolytól, szépen együtt haladt a mezőny. Kerékpárjára viszont nagy örömünkre Kuttor Csaba pattant fel elsőként. A kerékpározásnál az emelkedők bontották meg a kialakult bolyokat. A három csoportra szakadt mezőny 10 fős élbolyában haladtak végig Kuttoron kívül Rendes, Bajai, Molnár Ádám és Nix Levente. A futásnál már az első kilóméter után megszökött az ausztrál atléta, Halverson. Mögötte végig Rendes és Bajai haladtak. Tartották is előnyüket egészen a befutóig. Halverson futott be elsőként, Rendes és Bajai között a sprintnél mindössze néhány másodperc döntött.

Férfi összesítettben első helyezést ért el Gareth Halverson (1:51:29) ausztrál triatlonista, második illetve a harmadik helyen végezett Rendes Csaba (1:51:56) és Bajai Péter (1:52:00). Női összesítettben első lett Anina Stampfli (2:05:54) svájci versenyző, második és harmadik helyen a nőknél is magyar versenyzők értek a célba: Vanek Margit (2:06:28) és Tóth Zsófia (2:06:55).

 

Az Európa-kupával egy napon zajlott a Triatlon Tour körverseny nyílt futama is, szintén rövid távon. Az abszolút győztesek a férfiaknál: Major József többszörös Iron Man országos, európai és világbajnok, a győri SZESE sportolója (1:55:05), második helyen Zsirai Milán Győri Vízisport Egyesület (1:55:52), a harmadikon Király Kristóf Budaörsi TKE (1:58:41) végzett. A hölgyeknél a dobogó legmagasabb fokára Horváth Gréta, a Kaposvári AC atlétája állhatott (2:18:10), második lett Forró Zsófia, Kaposvári AC (2:1926), harmadikként futott be Hoff Bettina, Mogyi SE (2:24:30).

A díjkiosztón minnden kategóriában az első három helyezettet hívták a színpadra, ők kupát, illetve érmeket kaptak. Pénzjutalomban viszont az első 10 versenyző részesült. Az Európa-Kupa összdíjazása 3,2 millió forint volt az idén.

Tekintse meg képgalériánkat az eseményről

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.