Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Végzett az első évfolyam a Pannon Egyetem nemzetközi képzésén

2008. június 14. 23:23
Első alkalommal végeztek, a világon egyedülálló módon, úgynevezett olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnökök a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a MOL által indított nemzetközi képzésben. "A MOL mint nemzetközi versenyben sikeres cég a Műszaki Informatikai Karban hasonló mentalitású partnerre talált. A Kar kutatói ugyanolyan elhivatottsággal versenyeznek a tudományos életben az élvonalba tartozásért, mint a MOL a piaci szegmensben" - áll az intémzény sajzóközleményében.
Jelentős szemléletváltozás volt annak kimondása és érvényesítése, hogy a komoly és sokoldalú ismeretanyag kellően alapos és mély, készségszintű elsajátítása csak nappali tagozatos iskolai rendszerű oktatás keretében valósítható meg, véli a Pannon Egyetem vezetése. Úgy tűnik jól halad az oktatási intézmény és a MOL együttműködése.
Az egyéves nappali rendszerű oktatásban eredményesen részt vevők ellátási lánc-optimalizáló szakmérnöki diplomát szereznek, és az olajiparban elterjedten alkalmazott optimalizálás szakértőivé válnak. A képzés angol nyelvű, magyar és külföldi hallgatók részvételével. Az első évfolyam hallgatóit körülbelül hetven olyan jelentkező közül választották ki, akik korábban már európai és ázsiai egyetemeken vegyészmérnöki, informatikus mérnöki, pénzügyi, közgazdasági vagy matematikai diplomát szereztek. A hallgatók számára - mivel munkájukkal fel kellett hagyni a nappali képzés miatt - a hátteret az biztosította, hogy alapfizetést vagy alapösztöndíjat kaptak a MOL-tól, tanulmányi eredményük függvényében pedig teljesítményarányos ösztöndíjat a Pannon Egyetemtől, valamint lakhatásukat is biztosították.

A tíz frissen végzett szakmérnök a MOL-nál folytatja pályafutását. Mindkét fél elkötelezett, hogy újabb közös évfolyamokat indítsanak, továbbá kutatás-fejlesztés terén is együtt gondolkoznak a jövőben.
Füssy Angéla
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.