2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Végzett az első évfolyam a Pannon Egyetem nemzetközi képzésén

2008. június 14. 23:23
Első alkalommal végeztek, a világon egyedülálló módon, úgynevezett olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnökök a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a MOL által indított nemzetközi képzésben. "A MOL mint nemzetközi versenyben sikeres cég a Műszaki Informatikai Karban hasonló mentalitású partnerre talált. A Kar kutatói ugyanolyan elhivatottsággal versenyeznek a tudományos életben az élvonalba tartozásért, mint a MOL a piaci szegmensben" - áll az intémzény sajzóközleményében.
Jelentős szemléletváltozás volt annak kimondása és érvényesítése, hogy a komoly és sokoldalú ismeretanyag kellően alapos és mély, készségszintű elsajátítása csak nappali tagozatos iskolai rendszerű oktatás keretében valósítható meg, véli a Pannon Egyetem vezetése. Úgy tűnik jól halad az oktatási intézmény és a MOL együttműködése.
Az egyéves nappali rendszerű oktatásban eredményesen részt vevők ellátási lánc-optimalizáló szakmérnöki diplomát szereznek, és az olajiparban elterjedten alkalmazott optimalizálás szakértőivé válnak. A képzés angol nyelvű, magyar és külföldi hallgatók részvételével. Az első évfolyam hallgatóit körülbelül hetven olyan jelentkező közül választották ki, akik korábban már európai és ázsiai egyetemeken vegyészmérnöki, informatikus mérnöki, pénzügyi, közgazdasági vagy matematikai diplomát szereztek. A hallgatók számára - mivel munkájukkal fel kellett hagyni a nappali képzés miatt - a hátteret az biztosította, hogy alapfizetést vagy alapösztöndíjat kaptak a MOL-tól, tanulmányi eredményük függvényében pedig teljesítményarányos ösztöndíjat a Pannon Egyetemtől, valamint lakhatásukat is biztosították.

A tíz frissen végzett szakmérnök a MOL-nál folytatja pályafutását. Mindkét fél elkötelezett, hogy újabb közös évfolyamokat indítsanak, továbbá kutatás-fejlesztés terén is együtt gondolkoznak a jövőben.

Füssy Angéla

További cikkek

Még ma is hevernek emlékek a Balaton mélyén a 20. század nagy világégéséből
Még ma is hevernek emlékek a Balaton mélyén a 20. század nagy világégéséből
A Balaton és környéke az évszázadok alatt látott már sok dolgot. Itt fejlődött a magyar halászati és borkultúra, a törökökkel vízi csatákat vívtak a magyarok, később gőzhajók indultak el a tavon, ma pedig virágzik a turizmus. A 20. század közepén viszont a II. világháború mértékében is az egyik legnagyobb harc zajlott a tó környékén.
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Látványos videón mutatja meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, hogyan történik az I. és II. világháborús - köztük a Veszprémben talált - bomba hatástalanítása.
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.