2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

14 évesen az Eb-re!

2008. június 14. 23:35
Antalka Olívia egy mosolygós, de átlagosnak egyáltalán nem mondható 14 éves tinédzser, és Magyar Fitnessbajnok. Mostantól érte is izgulhat, és drukkolhat a lelkes sportközönség, ugyanis októberben egyike lesz annak a kilencfős magyar delegációnak, akik Rejkjavikban megmérettetik magukat a Fitness Európa-bajnoki döntőn.

- Miért éppen ezt a sportot választottad? 

-Hét évvel ezelőtt osztálytársaim meséltek először a Fitnessről, amitől kedvem támadt kipróbálni magam, így rövid időn belül a Rafael Alya vezette DSE ÚNIÓ-ban találtam magam, aki nemcsak edző, de elárulhatom, hogy egy kicsit az anyukánk is. 

-Ez mit jelent pontosan? Edző és anyuka… 

-Mivel Alya a profi orosz szertorna világából jött, nemcsak az akrobatikai elemeket tanított nekünk, hanem a lelki, szellemi felkészülést is. Úgy is mondhatnám, hogy a gyakorlatot fejben is meg kell nyerni, és ehhez minden segítséget megkapunk. Egyszer dobogóra kerülni, az egy dolog. Ahhoz, hogy folyamatosan megpróbáld a legjobbat kihozni magadból, akarat, elszántság, és szerénység is kell, de nem kell megijedni, ez heti 6-10 óra edzést jelent 3 alkalomra.

- Ki Antalka Olívia a nagy magánéletben? Mit csinál az edzésen kívül, amikor nem áll kézen, nem szaltózik, és nem spárgázik?  

- Hát természetesen kézen állok, szaltózom, és spárgázom… viccet félretéve öcsémmel, Gergővel játszok, üveget festek, gyöngyöt fűzök, és természetesen sok családi programunk van, nagyon szeretünk együtt lenni, még a versenyekre is mindig eljönnek… a suliban inkább a fiúk vesznek körül, szeretek velük focizni, játszani. Természetesen, ha elszemtelenednének, azért helyre teszem őket…  

-Ezek szerint inkább fiús lánynak számítasz? Mi volt a legnagyobb csíntevésed? 

- Fiús lány? Ha ez azt jelenti, hogy nem babázós, hanem autózós kisgyerek voltam, akkor igen, de nem hiszem, hogy fiús lennék, például a pókoktól, a kígyóktól kifejezetten iszonyodom. Zidane-nak drukkolok, és szeretem a Forma 1-et. A legnagyobb csíntevés? Megvan! Egyszer meg akartam lepni anyuékat, és felhívtam egy televíziós vetélkedőt. Sajnos nem sikerült bekerülni, de amikor a telefonszámla megjött, a meglepetés nem maradt el… 

-A suliról kérdezhetlek? 

-Persze! Semmi takargatni valóm nincs, apu néha viccelődik, hogy egyhangúak a jegyeim, (csupa ötös) az év végi bizonyítvány kitűnő lett így nincs okom szégyenkezni…

Jövőre Várpalotán fogok tovább tanulni, angol nyelv és informatika irányába, hogy azután „majd, ha nagy leszek” mi leszek, azt még nem nagyon tudom, de szeretnék gyerekekkel foglalkozni.

-Milyen eredményt vársz az EB-n?  

- Tekintve a tavalyi malajziai bajnokságot, ahol igen szép eredményeket értünk el, Magyarországnak nagyon jó esélyei vannak. Én szeretnék dobogós lenni, remélem sikerül…  

Drukkolunk neked kicsi lány, még akkor is, ha ma Magyarországon még nem tekintik sportnak a Fitness-t, nem kap állami támogatást, nem közvetítik a kereskedelmi csatornák, de mi tiszta szívből izgulunk értetek! Hajrá!

Kiss Erky Dávid

vehir.hu

További cikkek

Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Látványos videón mutatja meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, hogyan történik az I. és II. világháborús - köztük a Veszprémben talált - bomba hatástalanítása.
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?