Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jelen büszkeségeit és a jövő reménységéit díjazták / Porga Gyula több sporttámogatást ígért

2010. december 22. 9:34
Átadták az év legjobbjainak járó elismeréseket. A nőknél Orbán Éva, a férfiaknál Carlos Perez az év sportolója.

Kedd este az aréna előcsarnokában ünnepélyes keretek között köszöntötték és díjazták a 2010-es évben kiemelkedően teljesítő utánpótláskorú és felnőtt veszprémi sportolókat, edzőket. Az esemény műsorvezetője, Mosonyi József a több száz meghívott sportaktíva mellett külön köszöntötte Porga Gyula polgármestert, Kovács Norbertet, a megyei közgyűlés alelnökét, valamint Brányi Mária és Némedi Lajos alpolgármestereket, akik később a díjak átadásában is részt vettek.


Mosonyi József

A város első embere köszöntőjében különlegesnek nevezte az eseményt, hiszen először fordul elő, hogy az élsportolók és az utánpótláskorú versenyzők együtt ünnepelnek. – A jelen példaképei és büszkeségei mellett itt vannak körünkben a jövő reménységei is – fogalmazott Porga Gyula, majd hozzátette, hogy a városnak olyan egyesületei vannak, amelyekre méltán lehet büszke mindenki. A sportágak meglévő utánpótlásbázisa pedig garancia a sikeres jövőre nézve.


Porga Gyula

– Alpolgármesterként viszonylag könnyen mondtam, hogy a veszprémi sport jobban teljesít, mint amekkora támogatást az önkormányzat biztosít számára. Ugyanezt gondolom polgármesterként is, ezért a jövő évi költségvetés elkészítésekor mindent el fogok követni, hogy jelentősen növeljük a sporttámogatást 2011-ben. Az Önök teljesítményére minden veszprémi ember büszke lehet, s megérdemlik, hogy az önkormányzat lépjen a teljesítmény irányába – tett ígéretet a városvezető, aki végezetül köszönetét fejezte ki minden pedagógusnak és testnevelő tanárnak áldozatos munkájáért.


Hatás Andrea

Hatás Andrea színésznő részletesen ismertette az esztendő sportsikereit, amelyeket a számok nyelvére is lefordított. Beszámolójából kiderült, hogy a megyeszékhelyen 2010-ben 55 regisztrált sportegyesület 22 olimpia sportágat képvisel. Az igazolt versenyzők száma 3255 fő. Az egyesületek közel egy milliárd forintból gazdálkodtak. Az önkormányzat 173,3 millió forintot fordított a sportra. A szakbiztosság 52 sportegyesületet részesített támogatásban kiemelt, hagyománnyal rendelkező és új egyesület kategóriában. Az előbbiek sorában idén is az MKB Veszprém KC volt a listavezető.

A ceremónián először a diákolimpiákon jeleskedő fiatalok vehették át az őket megillető díjakat, majd a különdíjak kiosztását követően kihirdették az év legjobb felnőtt női, férfi, edzői és csapatkategória első három helyezettjét.

Fény derült a hajraveszprem.hu portál által meghirdetett szavazás eredményére is, ahol az év pillanatára voksolhattak a sportbarátok. A szurkolók véleménye szerint a legemlékezetesebb momentum az októberi MKB Veszprém KC–Montpellier BL-mérkőzés volt, megelőzve a VFC bajnokavatóját és a Barabás-lányok diadalát a KEK-győztes Podgorica felett.


Mocsai Lajos

Az elismerések átadását követően Mocsai Lajos mesteredző mondott pohárköszöntőt, majd állófogadással zárult a program. Az est remek hangulatához előadásával hozzájárult Veresné Petrőcz Mária énekművész, gitárjátékával Szabó Anna és Riczu Ádám, valamint Kertész Dóra énekes.


Szabó Anna és Riczu Ádám

Az Országos diákolimpia döntőn első helyezést elért tanulók
Loránd Lilla 200 méter síkfutás, edző Tóthné Stupián Anikó, 4x800 méter váltó tagjai: Loránd Lilla, Bierman Teodóra, Nagy Cecília, Hudi Enikő. Edző Tóthné Stupián Anikó. Tóth Áron 3000 méteres síkfutás, edzője Németh Eszter. Tóth András 3000 méter akadályfutás, edző Tóthné Stupián Anikó. Hudi Ákos, súlylökés és kalapácsvetés, edző Zentai Tibor. Kramarics Gergő asztalitenisz, edzője Kovács Géza. 4x1500 méter fiú váltó tagjai: Bakai Ferenc, Kilián Dániel, Soós János, Szalai Benjámin, edzőjük Tóthné Stupián Anikó. V-VI. korcsoportos fiú B-kategória tornacsapata: Nemes Gergely, Rencsevics Máté, Gabnai Sándor Gergely, Schneider Ádám, Szabolcsi Dávid, Takács János Kadosa, felkészítő tanáruk Vesztergom János.

Szabadidő, Diák és Tömegsport Alapítvány díjai az Országos Diákolimpia első helyezettjei részére
Vajda Ramóna, Gyulaffy László légpisztoly egyéni és a csapatverseny tagjai: Vajda Ramóna, Gyulaffy László, Mórocz Kitti, edzőjük Varjas József. Tóth Krisztina, rövidtávú tájfutás, edzője Tóth Károly. Horváth Marcell normáltávú tájfutás, edző Kovács Zoltán. Horváth László Levente és Windischmann Bence cselgáncs, edzőik Károlyi Gábor és Takács Attila. Szentmiklóssy Imre alpesi sí, Tímári Vivien darts. Dózsa iskola lány kardvívócsapat tagjai: Zelei Eszter, Árkovits Eszter, Simó Kinga, edző Kocsis Miklós. Lovassy László Gimnázium lány kardvívó csapata: Lovas Réka, Pulai Zsófia, Tóth Zsuzsa. Báthory iskola III. korcsoportos petanque csapata: Babai Gábor, Kopasz Zoltán, Takács Hunor, edzőjük Diernyovszky János.

Különdíjban részesültek
Szalai Tamás, a Simonyi Zsigmond idén nyugdíjba vonult testnevelő tanára.
Körmendi Ferenc, a veszprémi Thai-Boksz SE elnöke.
Károlyi Gábor, a Domonkos László Veszprémi Szabadidő és Judo SE edzője.
Faragó Zsolt és Izsák Károly, a veszprémi Dózsa Sportkör birkózó szakosztály vezetője és edzője.

Az Év Herend Sportolója díj nyertese: Gulyás Péter, az MKB Veszprém KC játékosa.

A felnőtt női kategória díjazottjai
1. Orbán Éva, kalapácsvetés, edzője Zentai Tibor.
2. Lepsényi Boglárka lábtenisz, edző Riegel László.
3. Ábrahám Szilvia, a Veszprém Barabás KC kézilabdázója, edző Gyurka János.

Férfiak
1. Carlos Perez, az MKB Veszprém KC kézilabdázója, edző Mocsai Lajos.
2. Hudi Ákos, a VEDAC atlétája, kalapácsvetés, edzője Zentai Tibor.
3. Kuti Géza, íjászat.

Csapatkategória
1. MKB Veszprém KC férfi kézilabda csapata, csapatkapitány Dejan Peric, edző Mocsai Lajos.
2. Veszprém Barabás KC női kézilabda együttese, csapatkapitány Koroknai Viktória, edző Gyurka János.
3. Company Nyelviskola VRC férfi röplabda alakulata, csapatkapitány Scheck György, edző Nyári Sándor.

Az év edzője díj
1. Mocsai Lajos (MKB VKC).
2. Gyurka János (VBKC).
3. Zentai Tibor (VEDAC).

Galéria
A jelen büszkeségeit és a jövő reménységéit díjazták
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.