Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb szakasszal bővül Rácalmás kerékpárút hálózata / 40 millió forintos vissza nem térítendő Európai Uniós támogatással

2008. június 16. 20:34 // Forrás: Sinka Judit kommunikációs menedzser
Ma Rácalmáson írták alá a Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program keretében 2007-ben meghirdetett Kerékpárút hálózat fejlesztésére kiírt, a település nyertes pályázatának támogatási szerződését. Az eseményen részt vett a térség országgyűlési képviselője Ecsődi László, valamint Schrick István Rácalmás polgármestere. Az aláírást követően a nyertes pályázó emléklapot vehetett át a Közép Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökétől, Pál Bélától valamint Kovács Tamástól, a Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatójától. Ezt követően a résztvevők kerékpárral bejárták a leendő kerékpárút útvonalát.

Pál Béla elmondta, a kiírásra 17 pályázat érkezett be, több mint 1 milliárd forintos támogatási igénnyel, melyből 8 nyertes pályázat született, melyek összértéke meghaladja a 631 millió forintot. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az egyik legsikeresebb pályázó önkormányzatnak tartja Rácalmást, hisz a Fejér megyei település Európai Uniós, valamint hazai forrásból 438 millió forint támogatást nyert el, melyek szerződéskötése folyamatban van.


Ecsődi László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a megvalósítandó projekt nagyban hozzájárul Rácalmás nagyközség turisztikai vonzerőinek bemutatásához az ide látogatók számára.Példaértékű a kistérség összefogása, hangsúlyozta Kovács
Tamás, a
Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, mellyel a települések tanúbizonyságot tettek az előrelátásról, gondoskodásról, felkészültségről. A kül- és belterületek összekapcsolásával Rácalmás hozzájárult a regionális kerékpárút hálózat növekedéséhez - mondta Kovács Tamás.

Rácalmás polgármestere felhívta a figyelmet a Jankovich Miklós Általános Iskola közel 500 diákjának eddig méltatlan és balesetveszélyes iskolába járási körülményeire, hiszen a kiépítésre váró, mintegy 1 kilométeres szakaszon nincs járda, sem kerékpárút.

A szerződéskötést követően indulhat el a településen a 60 millió forintos összköltségvetésű beruházás, melynek keretében parkolókat is építenek az adott útszakaszon, megteremtve ezzel az óvodába, iskolába járás megfelelő körülményeit a gyermekek és szüleik számára.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.