Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Algéria legyőzésével készült a vb-re a válogatott / Magyarország–Algéria 29:22 (13:11)

2011. január 4. 19:18
A világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott zárt kapuk mögött verte Algéria legjobbjait Veszprémben.

Utolsó hazai felkészülési meccsén Algéria együttesét látta vendégül Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese, amelyből a vírusos fertőzéssel bajlódó Iváncsik Gergő és a kézsérülést szenvedő Laluksa Balázs is kimaradt. Csak úgy, mint a családi okok miatt távol maradó veszprémi kapus, Fazekas Nándor, illetve kubai klubtársa, Carlos Perez. Sajtóhírek szerint egyébként napokon belül hivatalos döntés születhet a 39 esztendős balátlövő világbajnoki szerepvállalásával kapcsolatban.

A két vb-résztvevő nézők nélkül – pontosabban néhány tucatnyi sportági elöljáró, kézilabdázó, családtag, szponzor és sajtómunkatárs előtt – feszült egymásnak. Az afrikai együttes szemlátomást komolyan vette a mérkőzést, s agilisan, nagy elánnal kezdett. A jobbára ismeretlen, ám jó képesség játékosokból álló ellenfél az első húsz percben folyamatosan vezetett is egy-egy találattal. A mieink azonban Mocsai Tamás vezetésével 8:9-es állásnál zsinórban hármat dobtak, majd meg is őrizték kétgólos előnyüket a szünetre (13:11).

A fordulást követően szinte sort cserélt Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki csak Ilyést és Törőt hagyta a pályán a kezdő hetesből. Ekkor már jobban kidomborodott a két együttes közötti tudáskülönbség. A remek formában kézilabdázó Császár hat alkalommal is beköszönt, s veszprémi klubtársa, Iváncsik Tamás is sokat lendített az övéi produkcióján. A rendes játékidő így 29:22-es győzelemmel zárult, amely egyben a hivatalos végeredmény is.

A 2x30 percet ugyanis 20 perc ráadás követte. Ekkor Liszkai mellett Nagy Kornél, Eklemovics és a fiatal Ancsin is pályára lépett nemzeti együttesünkben.

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Algéria 29:22 (13:11)
Veszprém (zárt kapuk mögött). Vezette: Horváth, Marton.
Magyarország: Mikler – Gulyás 2, Mocsai T. 5 (3), Lékai 2, Gál, Ilyés 1, Törő 4.
Csere: Tatai (kapus), Schuch, Katzirz 3, Harsányi, Iváncsik T. 4, Zubai 2, Császár 6.
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/4.


Mocsai Lajos

– Nyitott védekezéséből adódóan nagyon kellemetlen ellenfél volt Algéria. Az első félidő jó kezdését követően sok technikai hibát vétettünk. Egy erős afrikai együttest sikerült legyőznünk kevés játékkal, sok munkával, viszonylag fáradtan, az időszaknak megfelelő sportformában – értékelt Mocsai Lajos a lefújást követően, aki a vehir.hu érdeklődésre közölte, hogy a folytatásban Ancsin Gábor a juniorokkal a készül.

A szakember elmondta, hogy Iváncsik Gergő felépülésétől függ, hogy három vagy két kapussal vágnak neki szerdán a lengyelországi túrának, amelyen Eklemovics, Laluska, Perez és Fazekas biztosan nem vesz részt. A Barátság-kupán csütörtökön Csehország, pénteken Szlovákia, szombaton pedig a házigazda vár a mieinkre, ahol már a taktikai felkészítés és játékminőség javítása lesz a fókuszban. Keretszűkítés a január 11-ei elnökségi ülést követően lesz.

A vb január 13-án rajtol – oda 16 játékos utazhat –, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.