Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vágó Attilának kell benntartani a VFC-t

2011. január 6. 18:57
A távozó Orbán Tamás helyére rutinos, élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező szakember érkezett Veszprémbe.

A megyeszékhely labdarúgócsapatával a harmadosztály előző idényben bajnoki címig jutó Orbán Tamás három év után önként távozott az együttes kispadjáról.

– Sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen a szakember sokat segített a veszprémi labdarúgásnak és a csapatnak is. Orbán Tamás azonban úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi körülmények között nem tudja bent tartani a csapatot, ezért önként távozott, nekünk pedig így új edző után kellett néznünk – közölte érdeklődésünkre Garai Péter, a VFC ügyvezetője.


Vágó Attila

Az NB II Nyugati csoportjában jelenleg kieső helyen álló bakonyiak a mai napon megegyeztek a korábban a Veszprémet is irányító, valamint több élvonalbeli klubnál megfordult Vágó Attilával, akivel az idény végéig szól a szerződést írt alá. Mint megtudtuk, a rövidtávú kontraktushoz az edző ragaszkodott.

– Vágó Attila személye mellett a tapasztalata döntött, illetve az a tény, hogy ő már több csapatot benntartott az első-, illetve a másodosztályban is. Az ilyen jellegű feladatokban tehát rutinosnak mondható – indokolta a klub döntését Garai, aki elárulta, hogy a bennmaradás kiharcolása érdekében három labdarúgóval folytatnak tárgyalásokat.

– Folyamatban vannak az egyeztetések a csapat erősítésével kapcsolatban, konkrétum azonban még nincs. Továbbra is a védelem megerősítése, illetve egy gólerős támadó megszerzése a törekvésünk – hangsúlyozta az ügyvezető, majd hozzátette, hogy várhatóan január közepén már végleges lehet a VFC kerete. A grémium reményei szerint a korábban elküldött labdarúgókon – Nagy, Szilágy, Hudec és Sánta – kívül mások már nem távoznak az együttestől.

Hír még a Wartha Vince utcából, hogy a gárda a jövő hét elején kezdi a felkészülést a 2010/11-es kiírás tavaszi idényére.

Vágó Attila

A veszprém újonnan kinevezett vezetőedzője 1951 októberében született Salgótarjánban. Fiatalon megismerkedett az edzői szakmával, amelyet jelenleg már negyed évszázada űz. Pályája elején utánpótláscsapatoknál tevékenykedett, többek között a Videoton fiataljait is trenírozta. Az élvonalban a Békéscsaba élén mutatkozott be, ahonnan Szolnokra, majd Diósgyőrbe vezette az útja. 2004-ben már megfordult Veszprémben, ahonnan ismét a Békéscsabához szerződött. Legnagyobb sikerét a Szolnok kispadján érte el, amely együttessel a másodosztály 2009/10-es idényében bajnoki címet szerezve feljutott az NB I-be. A legmagasabb osztályban kilenc forduló után azonban távozni kényszerült a Tisza-partiaktól. A férfi szakágban folytatott munkája mellett 2007 tavaszán kinevezték a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának is. A nemzeti csapat élén 2010 augusztusáig állt.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.