Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Székely Andrea lehet a Kabóca új igazgatója

2008. június 18. 11:16
Három pályázat érkezett a Kabóca Bábszínház igazgatói posztjára április 28-án kiírt pályázatra. Az előző igazgató Kovács Gáborján a közelmúltban mondott le, a munkában a továbbiakban is részt venne, de az intézmény vezetését nem vállalja. A három pályázó közül ketten már dolgoztak a Kabóca Bábszínházban, Bíróné Bognár Ágnes 2000-től szervezői munkakört töltött be, 2006 óta pedig az ajkai bábszínházban ír és díszletez. Tamás Erzsébet 1993 óta a Kabóca bábszínésze és rendezője. A szakmai szakértői vizsgálóbizottság egyöntetűen Székely Andrea pályázatát támogatta, aki korábban a budapesti Kolibri Színház bábművészeti vezetője volt, - mondta a Vehírnek Porga Gyula alpolgármester, a bizottság elnöke. Székely Andrea kinevezéséről június 26-án dönt a városi közgyűlés. Az új igazgató megbízása július elsejétől 5 éves időtartamra szól majd.

Székely Andrea nem csak művészeti vezető, hanem rendező, művésztanár és elismert bábos. 1980 és 1992 között az Állami Bábszínházban dolgozott rendezőasszisztensként, majd 1998-ig a Kolibri Színház bábművészeti vezetője volt. Eközben 1983-tól 1987-ig a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskolában bábjátékot tanított. 2007 óta, jelenleg is a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola művésztanára. Tagja több szakmai szervezetnek, a Nemzeti Színház Felügyelő Bizottságának, 16 évig elnökségi tagja az UNIMA Nemzetközi Bábjátékos Szervezetnek;8 évig pedig a Magyar Színházi Társaság Bábművész Szövetségének; tagja az ASSITEJ Nemzetközi Gyerekszínházi Szervezetnek és az IBBY Gyerekkönyvek Nemzetközi Tanácsa Egyesületének; valamint az ALELA Kulturális Egyesület elnöke. Szakmai munkásságát több díjjal is kitüntették. Számos szakmai kiadványban jelentek meg írásai, de folyamatosan jelennek meg önálló szakkönyvei is.

Füssy Angéla
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.