Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Női rezdülések

2011. január 22. 5:00
Játékosság, bölcsesség, természetközelség – így jellemezte Oláh Kati kiállítását az Óváros Galériában Vándorfi László.

A Pannon Várszínház direktora szerint az alkotó nőisége meghatározó. A nők jobban érzik a természet rezdüléseit, folyamatait – ez érződik a képeken.


Oláh Kati és Vándorfi László

A fák, a dombok, a hegyek, az erdők, az ég, a felhők mind-mind egyről szólnak. Oláh Katiról, a nőről, az alkotó, a gondolkodó emberről, a művészről. A képek az ő gondolatairól, a világról, önmagáról szólnak. Finomak, játékosak, pontosak, precízek, melankolikusak, hangulatosak a festmények.

Jó leülni eléjük, jó nézni őket, jó beszélgetni előttük. Jó velük lenni. Jó együtt lélegezni velük. Érezni bennük a természetet, annak szépségét, titokzatosságát (http://www.bodabalazs.hu). Érződik, hogy az alkotó közel él a természethez. A képekről a pannon táj, a Balaton környéki vidék köszön vissza. Az a táj, amely évszázadok óta megfogja az embereket, amely alkotásra kényszeríti a művészeket.

A kiállítás egyfajta tisztelgés a magyar kultúra előtt, annak emléknapja előestéjén. A megnyitó, a tárlat választ ad arra a kérdésre, mi is az a kultúra. Egy korty pezsgő, egy percnyi gitárjáték, egy finom falat pogácsa, képek, festmények, könnyed és komoly gondolatcsere. Odafigyelés. Ez a kultúra. Ez a magyar kultúra.

Pethő Imre
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.