Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Az adóreformért együtt kell küzdenünk”

2008. június 18. 16:34
dr. Bense László Erik, az MDF megyei alelnöke a napokban tért haza Szlovéniából. Azt mondja, a szlovénok az élő példa arra, hogy javíthat a gazdasági növekedésen az egykulcsos adórendszer. Szlovéniában ez a kulcs 19 százalék, GDP-jük pedig mára eléri a 14 százalékot. Bense László Erik a közelmúltban lett az MDF megyei alelnöke, városi elnöki székében Szeles József váltotta. Az alelnök azt mondja, egységes az elv és a stratégia: Össze kell fognia a jobb oldali pártoknak, mert a közös cél csak kompromisszumokkal érhető el.

Az MDF szilárdan kitart adóreform elképzelései mellett. Egykulcsos adót szeretnének bevezettetni, melyet 18 százalékban határoznának meg. Szeretnék továbbá elérni, hogy 18 millió forintos határig illetékmentes legyen az öröklés. Többeknek ugyanis komoly gondot jelent az öröklési illeték kifizetése, még akkor is, ha erre – külön kérelemre - hat hónapos törlesztési lehetőséget nyúlt az illetékhivatal. Bár a Fidesz inkább a családi adózásban gondolkozik, folyamatosak az egyeztetések a két jobb oldali párt vezetői között. Bense László Erik is az ügyek melletti politizálásban hisz. Véleménye szerint együttműködéssel érhető el az adóreform, mert az MSZP még mindig kitart a bevétel növelési szándéka mellett. Az alelnök egyébként a döntés pillanatában -  amikor az önkormányzati választásokon dönteni kellett az együttműködésről - az országos választmányi és megyei elnökök ülésén ülésen elsőként állt fel, és mondta ki: az MDF jobb oldali párt. Más városokban ezt másképp gondolják.

Mint arról már korábban beszámoltunk Bense László Erik lemondott városi elnöki posztjáról, őt Szeles József váltotta. Akinek munkájával a korábbi elnök is elégedett. Azt mondja, kell a fiatalos, dinamikus munka, mert egy ütőképes csapatot kell létrehozni. Céljuk, hogy az MDF nagyobb, hatékonyabb, a jobb oldalon elkötelezett párt legyen. A megyei szervezet élén szintén történt változás, a megyei elnök újra Kuti Csaba lett, dr. Bense László Erik jelenleg az ő helyetteseként dolgozik a pártban. Egyéb teendői miatt könnyebben látja el feladatit egy olyan poszton mely kevesebb elfoglaltsággal jár. Ugyanakkor a városi ügyekben is ugyanúgy részt vesz a továbbiakban is, nem csak önkormányzati képviselőként, bizottsági elnökként és környezetvédelmi tanácsnokként, de tulajdonképpen a városi szervezetnek is irányt mutatnak.
 
Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.