Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

BL-négyes döntőről álmodik az MKB Veszprém / Március 13-án Magyarország-Macedónia Eb-selejtező Veszprémben

2011. február 2. 17:42
Egy rendhagyó kiállításról, a férfi kézilabda-világbajnokságról, s a klubidényről tartott sajtótájékoztatót az MKB Veszprém KC az arénában.

Hitvallása kézilabdázó – kézilabda-történeti kiállítás

Az esemény apropóját a Laczkó Dezső Múzeum február 22-én nyíló sportágtörténeti kiállítása szolgáltatta. Az egyedülálló tárlat bemutatja a veszprémi kézilabda sport elmúlt hatvan évét, a női és férfi csapatok sikertörténetét a kezdetektől napjainkig, a sportág fejlődését, a szurkolás kultúráját. Egyebek közt különleges szurkolói relikviák, fotók, érmek, kupák, mezek várják az érdeklődőket. A program Marian Cozmának is emléket állít, a kiállítás galériájában pedig Dejan Peric festményei is helyet kapnak.


Gáspár Móna

– Célunk, hogy a játékosok és szurkolók szemével megelevenítsük a sportág történetét. Minél régebbi egy tárgy, annál értékesebb lehet – fogalmazott a múzeum képviseletében, Gáspár Móna kommunikációs vezető.

Álom a Bajnokok Ligája négyes döntőről

A tájékoztató fő témája természetesen a nemrégiben befejeződött 22. férfi kézilabda világbajnokság volt, ahol magyar színekben Fazekas Nándor, Császár Gábor, Gulyás Péter, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Nagy Kornél és Perez Carlos, a szerb válogatottban pedig Marko Vujin és Uros Vilovski képviselte a veszprémi klubot. Mint ismeretes, a mienk Lengyelország legyőzésével az olimpia kvalifikációs tornát érő 7. helyen végeztek, déli szomszédainknak azonban be kellett érni a csalódást keltő 10. hellyel.

Hajnal Csaba köszöntőjében örömét fejezte ki, amiért az elmúlt időszakban a figyelem a sportágra irányult. Mint mondta, az egész magyar kézilabdázás szempontjából fontos volt férfi válogatott sikere.


Hajnal Csaba

A bakonyiak ügyvezető elnöke bejelentette, hogy a Veszprém Aréna adhat otthont a Magyarország-Macedónia Eb-selejtezőnek. Hajnal ezt követően az MKB közelgő feladataira – az alakulat szombaton már bajnokin fogadja a Ferencvárost – tért ki.

– Fantasztikus program vár ránk. Február 19-én a Tatran Presov, 26-án a dán Kolding, március 6-án pedig a francia Montpellier lesz az ellenfél idegenben. Megvan az esélyünk arra, hogy sikeres évet zárjuk, de a nagy meccsek csak ezután következnek. Két olyan ország csapatához utazunk a Bajnokok Ligájában, amely döntőt játszott a világbajnokságon. Reménykedünk, álmodozunk, hogy a Bajnok Ligájában kis szerencsével, sérülések elkerülésével a legjobb négy közé jutunk – fogalmazott az MKB VKC első embere

„Szerethető csapatot építtetünk fel”

Mocsai Lajos elmondta, hogy a világbajnokság célkitűzéskor a megelőző világverseny volt a kiinduló pont, ezért a mostani kvalifikációs világversenyen elért hetedik hely kifejezetten jónak mondható. A szakember hangsúlyozta: óriási nyomás alatt teljesítettek, hiszen a fő feladat, az olimpia selejtezőtornán való részvétel kiharcolása mellet a szakág presztízse, pénzügyi jövőképe is tét volt Svédországban.

A magyar férfi kézilabda-válogatott válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, hogy a társaság december 20. óta nagyon sokat dolgozott. Ugyanakkor elismerte, hogy hibázott azzal, hogy a lengyelországi újévi viadal miatt csak tornát megelőző napon utaztak ki Svédországba, amelynek köszönhetően hátrányba is kerültek Izland ellen is.


Mocsai Lajos

– A játékosok nagy részével kifejezetten meg vagyok elégedve. Egy szerethető csapatot építettünk fel, amelynek küzdőképessége, játéktudása dicsérhető. Olyan együtteseket győztünk le, amelyek az előző világversenyeken jelentősen előttünk végeztek. A magyar válogatottat a torna egyik meglepetéscsapatának tartják a szakemberek. Az együttes a vb alatt is sokat fejlődött dinamikában és kreativitásában. Ezt szeretnénk folytatni – húzta alá a szakember.

A mesteredző emlékeztetett a szlovénok elleni sorsdöntő meccsre. Mint mondta, biztosan nem sikerült volna nyerni, hogy ha akkor nem ebben a közegben kézilabdáznak. Mocsai szerint ekkor indult új időszámítás és szemlélet a közös munkavégzésben.

A veszprémi gárda vezetőedzője klubjával kapcsolatban elmondta, hogy a hét legfontosabb feladata a két tábor – az itthon maradók és a vb-résztvevők – „összegyúrása”, hiszen szombaton már magas hőfokú, komoly összecsapásra számít a vendég Ferencváros ellen.

A célkitűzéssel kapcsolatban pedig a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott. – Szeretnénk a nemzetközi kupában a tehetségünktől és a játékosállományunk erejétől függően addig eljutni, amíg lehet. A hazai versenyben pedig szeretnénk megőrizni az évek óta tartó hegemóniánkat.

Mocsai Lajos a Ferencváros ellen elmaradt Magyar Kupa-ütközettel kapcsolatosan kifejezte: Magyarország második legfontosabb versenyéről való visszalépést nem tartja helyesnek senki részéről, ez erkölcs ugyanis nem ezt diktálja.

Óriási feladat a két tábort „összegyúrni”

Csoknyai István elmondta, hogy a sérülések miatt az előzetes elképzeléseknél többen maradtak itthon, így lehetőség nyílt a minőségi munkavégzésre.

– Vezetőedzőnkkel egyeztetve lelkiismeretesen, kiváló hozzáállással elvégeztük a kitűzött munkát. Az első két hétben jobbára erőnléti munkát végeztünk, a második időszakban labdás gyakorlatok, taktikai elemek, egyéni képzések voltak soron. Óriási feladat lesz a két területet összegyúrni. Ismerve a célokat, a feladatokat és a vezetőedzőnk kvalitását, biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog – bizakodott az MKB VKC másodedzője.

Jó hír a bakonyi drukkerek számára, hogy a csapatkapitány Dejan Peric a héten már labdás gyakorlásokat végezhet, hétfőtől pedig edzésen már kapuba is állhat. Laluska Balázs rehabilitációja szintén jól halad, a jobbátlövő jelenleg 80-90 százalékos állapotban van. Örömteli, hogy sem az itthon maradók, sem a tornán szereplők között nincs újabb sérült.

Múzeumban a Barabás KC is

Részt vett az eseményen a Veszprém Barabás KC szakosztályvezetője is.


Gyimesi Károly

Gyimesi Károly leszögezte: az egyesület számra megtiszteltetés részt venni a kézilabda-történeti kiállításon.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.