Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mártírok útja: útátadás június 30-án

2008. június 19. 13:22
A Mártírok útja befejező munkálatai előtt került átadásra Veszprém város, első Uniós, pályázaton elnyert, önrészt igazoló oklevele. Pál Béla a Közép-dunántúli Fejlesztési Tanács elnöke gratulált a sikeres pályázathoz, az abban elnyert 188 millió forinthoz. Debreczenyi János polgármester ígéretet tett arra, hogy ezzel az útszakasszal koránt sem fejeződtek be a város belterületi utcáinak felújítása.

Pál Béla elmondásából kiderült, hogy a Közép Dunántúl régióban meghirdetett, belterületi útfelújítási pályázatokra összesen 69 pályamű érkezett a régióból, melyből 16 pályaművet támogattak. A nagy sikerre való tekintettel újból kiírásra kerül a pályázat a régióban, június 30-a után. Az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege: 5 millió, míg a legtöbb 250 millió forint pályázható meg. Fontos tudnivaló, hogy a belterületi útrekonstrukciós pályázatok esetében az önkormányzatoknak rendelkezniük kell a projekt 30%-os önrészével. A régióban megpályázható összeg: 1.1 milliárd forint – fejezte be Pál Béla.

Debreczenyi János polgármester kiemelte, hogy az említett útszakaszon a gyalogos átkelőhelyeket is megkülönböztetett színű térkövekkel látták el a gyalogos forgalom biztonságának érdekében. Majd hozzátette: végre egy Nyugat-európai színvonalú útszakaszt vehetnek birtokukba a közlekedők, ami közös megvalósításban készül el. A kihelyezett ünnepséget követően a meghívottak bejárták a munkaterületet.

Beke G. László
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.