Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Szeptemberre mindennek el kell készülnie a közgáz új épületében”

2008. június 19. 14:18
Az oktatási bizottság tegnapi ülésén ellátogatott a Csap utcába, hogy megvizsgálják miként halad a volt Nagy László iskola felújítása. A szeptember elsejei iskolakezdésre az utolsó szögnek is helyén kell lennie, - mondta a Vehírnek Némedi Lajos az Oktatási Bizottság elnöke. A Közgazdasági Szakközépiskola átköltöztetésére azért van szükség, mert a várbeli épület mára szinte életveszélyessé vált, rekonstrukciója pedig annyiba kerülne, hogy azt egyelőre nem tudja biztosítani az önkormányzat. Az átköltöztetésről egy korábbi közgyűlésen döntöttek, a Csap utcai épület felújítására az önkormányzat saját forrásából 183 millió forintot különített el.

Jól halad a Nagy László iskola felújítása, az első ütemmel biztos, hogy időre végeznek a szakemberek. Akadt viszont egy-két előre nem látható probléma, de e miatt nem csúszhat a munka, - vélekedtek a bizottság tagjai. Az eredeti tervek szerint a teljes felújítást július 31-ig befejezi a kivitelező, szintén ők vállalták a közgáz átköltöztetését is, augusztus 11-ig.

Ha ezt az ütemet tartani tudják, szeptember elsejével minden feltétel adott lesz, hogy megújult környezetben kezdhessék meg az évet az iskola tanulói. Amivel nem számoltak: az igazgató úgy döntött, szükségesek a folyóson a szekrények, ez az szerződésből hiányzott. Ha pedig a fal mellett a folyosókon végig szekrénysorok húzódnak, mögöttük a falakat nem kell lefesteni – így ezek a falak most nem a legszebb látványt nyújtják. A könyvtér és a tornaterem beázik egy komolyabb eső alkalmával. A szigetelés, illetve a szekrények beszerelése csak a felújítás második ütemében szerepel. Egyelőre az is kérdéses írnak e ki újabb közbeszerzési pályázatot, és ha igen milyen módon. Az már biztos, hogy hétfőn rendkívüli ülést tart a közbeszerzési bizottság.

Némedi Lajos azt mondja, mindent elkövetnek, hogy a szeptember elsejei iskolakezdésre a feltételeket maradéktalanul biztosítani tudják, és zökkenőmentes legyen a közgazdasági átköltöztetése.

Füssy Angéla
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.