Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Fáradtan is simán verte a Fradit a Veszprém / MKB Veszprém KC–Ferencvárosi TC 33:27 (18:12)

2011. február 5. 20:18
A veszprémi férfi kézilabdacsapat hat találattal verte a vendég ferencvárosiakat az NB I 17. fordulójában.

A svédországi világbajnokság miatt bő másfél hónap elteltével folytatódtak a férfi kézilabda élvonal küzdelmei, amelynek 17. fordulójában a tabella 4. helyén álló Ferencvárost fogadta a listavezető, s eddig hibátlan Veszprém.

A szépszámú publikum első tapsa a vb-n szereplő játékosoknak, szakvezetőknek szólt. Majd Fazekas Nándor vehette át a 2010-es esztendő legjobb kapusának, Iváncsik Gergő a legjobb férfi kézilabdázónak, Marko Vujin pedig a legkiválóbb idegenlégiósnak járó elismerést Juhász Istvántól, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatójától.

Esélyeshez méltó villámrajtot vett a bajnoki címvédő, amelynek Sulic, Terzic, Perez és Vujin találatával rögtön sikerült elhúznia (5. perc: 4:1). Támadásban felvillanásokig jutottak a megilletődött vendégek, védekezésben azonban rendre tehetetlennek bizonyultak a bakonyi mesterlövészekkel szemben. Eközben a veszprémiek megerőltetés nélkül is tetszés szerint lőtték góljaikat, valamennyi kezdőjátékos mattolta a Fradi hálóőrét, Pault (14. perc: 11:5).

A játékrész közepénél Sulic maradt lent egy szerencsétlen ütközést követően. A bokáját fájlaló horvát világbajnok nem tudta folytatni a játékot. A helyére beállt Vilovski első labdaérintéséből eredményesnek bizonyult. A folytatásban sem változott a játék képe, minden igyekezetük ellenére sem tudták csökkenteni hátrányukat a szinte folyamatosan emberhátrányban kézilabdázó zöld-fehérek. A 18:12-es félidei állás beállításában Fazekasnak is nagy szerepe volt, aki két büntetőt is hárított.

A szünet után a makacs vállsérülése után visszatérő Eklemovics vette át a karmesteri pálcát, aki gyönyörű átadásokkal hozta helyzetbe a társakat. A fáradság nyomai látszódtak a veszprémiek teljesítményén is, ám az FTC a hibák ellenére sem tudta csökkenteni a különbséget. A hazaiaknál Perez eresztett el néhány sistergős bombát, az Iváncsik-fivérek pedig – a megszokott forgatókönyv szerint – gyorsindítások után helyezték a gólvonal mögé a játékszert, a túloldalon pedig a horvát Kos termelte a gólokat (38. perc: 22:15).

A folytatásban már kilenc is volt közte, a tízes álomhatárt azonban nem engedte átlépni a Fradi. Mocsai Lajos minden játékosának lehetőséget adott, a találkozó háromnegyedénél a Vujint váltó Nagy Kornél is feliratkozott a gólszerzők közé (27:20). A 49. minutumban Buday kapta meg 3. kétperces kisbüntetését, majd nem sokkal később dr. Czinának is felmutatták a piros lapot a játékvezetők. A végjátékban a nagy elánnal kézilabdázó Eklemovics kétszer is beköszönt. Az utolsó öt perc azonban a vendégeké volt, így végül 32:23-as vezetésről feljöttek mínusz hatra Vladan Matic tanítványai.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
MKB Veszprém KC–Ferencvárosi TC 33:27 (18:12)
Veszprém, 3100 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 4, Vujin 5 (1), Sulic 2, Terzic 4, Perez 5, Iváncsik G. 6. Csere: Liszkai (kapus), Császár, Lusnyikov, Laluska, Vilovski 4, Eklemovics 2, Nagy K. 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Ferencváros: Paul – Kos 9 (4), Bendó 4, Mazák 1, dr. Czina, Buday 3, Bakos Gy. 5.
Csere: Perger (kapus), Kelecevic 5, Török, Wieszt, Lepsényi.
Vezetőedző: Vladan Matic.
Hétméteresek: 6, ill. 18 perc.
Kiállítások: 3/1, ill. 6/4.
Piros lap: Buday (49.), dr. Czina (52.).

Nyilatkozatok

Vladan Matic: – Az egyik szemem sír, a másik nevet. Hiszen hat góllal kikapni nem szégyen Veszprémben, a játékosaim azonban még mindig nem hiszik el, hogy jók. Az elején megilletődöttek voltunk és sok technikai hibát vétettünk, ami egy Veszprém szintű csapat ellen nem megengedhető. Remélem, hogy a PLER ellen jobbak leszünk.

Buday Dániel: – Régen játszottunk tétmeccset, ez érződött is a játékunkon. Sok technikai hibát, butaságot követtünk el. Ennek ellenére igyekeztünk helytállni, s ez sikerült is. A két együttesnek más-más céloknak kell megfelelni. Szeretnénk a folytatásban az éremért játszani, és ezt meg is tudjuk valósítani.

Mocsai Lajos: – Ha jobban kihasználjuk az emberelőnyös helyzeteket, jelentősen nagyobb lett volna különbség. Ha egy csapat fáradt, az mindig a védőjátékban jelenik meg. Nem volt pontos a védelmünk, ezzel nem vagyok elégedett. Lerohanásokból is több gólt szerezhettünk volna. Örülök, hogy egy jól szervezett Fradit le tudtunk győzni. Úgy tűnik, hogy Sulic sérülése nem komoly. Kedden tovább fogom forgatni a csapatot, pénteken küzdelmes meccs lesz Kecskeméten. Majd jön a Füred és a várva várt BL-találkozó. A célunk, hogy ott tudjuk igazán jól teljesíteni.

Fazekas Nándor: – Jól érzem magam, nem vagyok túl fáradt, sikerült feltöltődnöm. A mai meccsen azt kaptuk, amit vártunk. Hullámzó volt a teljesítményünk, amelyen meglátszott a a közös munka hiánya. A végén kapott indításgólok „fájtak”, a legfontosabb azonban a két pont. A BL-ben minimum négy pont kell a csoportelsőséghez, amiért mindent meg fogunk tenni.

Galéria
MKB Veszprém KC–Ferencvárosi TC 33:27 (18:12)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.