Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Az együtt töltött idő öröme

2011. február 13. 5:00
Farsangi játszóházzal és bábelőadással várták a legkisebbeket szombaton délelőtt a Városi Művelődési Központ előcsarnokában.

A Ramazuri Bábszín-játszóház közreműködésével megvalósuló programon minden korosztály megtalálhatta a neki legszimpatikusabb elfoglaltságot. Már a hivatalosan meghirdetett kezdés előtt érkeztek családok, hogy együtt szórakozva töltsék el a szombat délelőttöt.

Volt is miből válogatni, egyedi, természetes anyagokból készült játszótér állt az érkezők rendelkezésére, a kézműves foglalkozáson színes farsangi maszkok készültek, valamint megnézhették az Ördöngős mese című bábelőadást.


Szűcs József

2006-ban alakult meg a Ramazuri Bábszín-játszóház – árulta el érdeklődésünkre Szűcs József, a társulat vezetője. – A kicsik szórakoztatása mellett a családi kikapcsolódást tartjuk szem előtt, a szülőkkel, nagyszülőkkel közös játékkal töltött órák különösen értékesek a gyerekek számára – véli.

A játszótéren többek között régi hagyományok is felelevenedtek, a pásztorjátékban kicsik és felnőttek egyaránt élvezettel mentették ki a bárányokat a „pocsolyából”. Összehangolt, családi csapatmunkát igényelt annak a méhecskének a mozgatása, amivel minél több virágport kellett begyűjteni, itt egyébként mi is próbára tettük ügyességünket.

Aki megunta a játékokat, a kézműves asztalnál készíthetett farsangi maskarákat.

A délelőtt folyamán azt is megtudták a gyerekek, Jancsi hogyan jár túl az ördög eszén, s miként szerzi meg a hattyúvá változó titokzatos leány szerelmét.
 

 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.