Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Többkultúrájú folyóirat Veszprémben

2011. március 2. 2:00
A Kalligram folyóirat bemutatójának vendége lesz többek között Kukorelly Endre költő, író és Szilágyi Zsófia irodalomtörténész.

A pozsonyi Kalligram folyóirat többkultúrájú szellemi közegből meríti szövegeit, és többkultúrájú közegben jelenik meg. Talán ennek is köszönhető sajátos, egyedi jellege. Szerkesztősége a közép-európai nemzetek kultúrái közötti párhuzamok és az európaiság gondolatának mind szélesebb körben való terjesztését tartja feladatának, s azt, hogy bemutassa a világirodalom legfrissebb áramlatait.

A kiemelkedő magyar alkotók mellett a csehországi, illetve a közép-európai szellemi élet több jeles képviselője is állandó szerzői közé tartozik. Lapjain megférnek egymás mellett a különböző világszemléletek jegyében született művek, szépirodalmi publikációk, irodalomtörténeti és társadalomtudományi munkák, műkritikák, képzőművészeti esszék és filozófiai tanulmányok egyaránt.

A Városi Művelődési Központ és Könyvtárban március 3-án, csütörtökön 18 órakor mutatkozik be a Kalligram folyóirat. A vendégeket – Mészáros Sándor főszerkesztőt, Szilágyi Zsófia irodalomtörténészt, kritikust és Kukorelly Endre költőt, írót, szerkesztőt – Szabó Tibor Benjámin író, kritikus fogja kérdezni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.