Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Röhögni kell és sírni

2011. március 6. 2:00 // Forrás: Petőfi Színház
Slawomir Mrožek darabja egyértelművé teszi azt a hipotézist, miszerint jó színészek nélkül nincs jó előadás.

Mrožek Mulatság című darabját (Bárka Színház előadása) március 7-én mutatják be Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben délután fél négykor és este hét órakor.

Három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság, vagy nem lesz? Ha lesz, kitől lesz? Másoktól? Maguktól? Mit kell tenni, hogy mulatság legyen? Hogy muzsika legyen. Hogy igazi legyen. Ez a kérdés. Egy életen át.

Tarján Tamás kritikájában úgy ír Bérczes László rendezőről, mint hajszálpontos szövegelemzőről és játékmesterről. „Irdatlan sok és véresen komoly aprómunkát gyaníthatunk a késztermék mögött. Pár másodperces monodrámák, duettek, tercettek bomlanak ki összetett színházi nyelven, s csomózzák hozzá magukat a következő röpke képekhez.”

„A hihetetlenül nehéz egyensúlyozás vaskos realitás, poénkoádsra csábító humorizálás és a poétizált, filozofikus metanyelv-használat között sikerül. Röhögni kell és sírni: ahogy abban a színházban kellett, amiről már majdnem elfeledkezünk.” – olvasható a Mulatság című darabról Budai Katalin kritikájában.

Az előadásban Mucsi Zoltán (S legény), Scherer Péter (N legény) és Szikszai Rémusz (B legény) alakít fergetegeset.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.