2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Két hét teljes pihenő

2011. március 8. 17:30
A mai vizsgálat kialakuló porckorongsérv gyanúját állapította meg Fazekasnál, aki a Montpellier elleni meccsről és a sorolásról is írt.

A múlt keddi írásomban jeleztem, hogy egy budapesti gerincspecialistának köszönhetően javult a hátfájdalmam. Mint utóbb kiderült, ez csak egy gyors segítség volt, másnapra ugyanúgy előjött a fájdalom. A mai napon a fővárosba utaztam vizsgálatra, amely kialakuló porckorongsérv gyanúját állapította meg. Két hét teljes pihenő vár rám. Ez idő alatt dől el, hogy folytathatom-e a munkát, vagy komolyabb a baj. Így most nem tarthatok a válogatottal, sőt, lehet, hogy a Szeged elleni meccset is ki kell hagynom. Felkérést kaptam a Magyar Televíziótól, így holnap szakkommentátorként a stúdióból fogok szurkolni a társaknak.


Fazekas Nándor

Egész héten teljes erőbedobással készültünk a Montpellier ellen. Mindenki tudta, hogyha elsőként jutunk tovább, könnyebb ellenfelet kapunk, másodikként viszont nagyon erős együttesekkel kerülhetünk szembe. Ennek szellemében készültünk, igaz, személy szerint én a hátfájásom miatt a heti első könnyített edzésemet Franciaországban végeztem el a meccs előtti napon.

Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben jól védekeztünk, támadásban is voltak jó periódusaink, Stochl azonban szenzációsan védett, s egyszerűen nem találtuk az ellenszerét. Kilőttük a sarkokat, de azokat is megfogta. A védekezésünk egész jól összeállt, viszont ahogy Laluska Balázs kiesett a második játékrészben, „zavar” keltezett a hátsó alakzatban, s nem igazán találtuk meg egymást. A legfőbb hiba pedig az a négy-öt indításgól volt, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Az ellenfél kezébe tettük a játékszert, akik leindítottak minket, s pillanatok alatt közé tettek hat-hét gólt. Onnantól már csak tartani kellett a Montpellier-nek az előnyt, amit ki is használt. Még úgy is, hogy a Karabaticot tudták pihentetni, akinek a játéka nagyban befolyásolta az ellenfél produkcióját. Amint pályára lépett, rögtön „összehúzott" két-három embert. Ha nem léptünk ki rá, belőtte, ha kiléptünk , továbbtette a labdát, s ziccerbe hozta a társát. Ezzel vertek meg minket, s ezzel verik meg a világot, hogyha a francia válogatottra gondolunk. Rossz napot fogtunk ki, de nincs semmi veszve.

Tegnap este kisorsolták a nyolcaddöntők párosítását. Nos, belehúztunk. A csoport harmadikok legnehezebb tagját, a Barcelonát kaptuk, amely óriási hagyományokkal rendelkező nagyon jó csapat, azonban a Veszprémet sem kell leírni. Tavaly kiejtettek bennünket, éppen ezért fel kell szívni magunkat, s most nekünk kell továbbjutni. Be kell bizonyítani, hogy nem mindig ők nyerik ellenünk a párharcot. Tavaly ők jutottuk tovább, idén tegyük ezt meg mi! Ez persze nem lesz könnyű, hiszen a Barca világklasszisokból áll. Tavaly BL-döntőt játszott, idén húszból húsz meccset nyertek a bajnokságban, ahol az élen állnak, négy ponttal megelőzve a Ciudad Realt. A Bajnokok Ligájában azonban voltak botlásaik, s több pontot is vesztettek. Ezeket a hibákat kell megtalálnunk és kielemeznünk. A Veszprémnek van esélye a továbbjutásra. Győzzön a jobbik a két mérkőzés alapján! Mondanom sem kell, hogy mindenáron védeni szeretnék ellenük.

Fazekas Nándor

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.