Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

2011. március 10. 2:00 // Forrás: MTI
Wolf Kati nagyon örült a lehetőségnek és megkönnyíti a dolgát, hogy egy egész csapat áll mögötte a produkcióban.

Wolf Kati képviseli Magyarországot a Szerelem, miért múlsz? című dallal az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Düsseldorfban - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Televízió (MTV). A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta, a magyar szöveget Geszti Péter, az angolt Johnny K. Palmer jegyzi. A közelmúltban az egyik televíziós tehetségkutató verseny döntőjébe került Wolf Kati a dalt a verseny május 10-iki első elődöntőjében adja elő. A döntőt május 14-én tartják Düsseldorfban.


Wolf Kati

Wolf Kati (felvételről bejátszott zenei kíséretre) élőben énekelte el a magyar versenydalt a sajtótájékoztatón. Mint ezt követően elmondta, nagyon örült a lehetőségnek és megkönnyíti a dolgát, hogy egy egész csapat áll mögötte a produkcióban.

"A dal versenyre bocsátása, és majdani sikere érdekében nagy összefogással találkoztunk" - emelte ki Szabó László, a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója. Kiemelte, hogy a szám és a részvétel a fesztiválon a magyar EU-elnökség szempontjából is fontos, hiszen mutatja annak komoly kulturális tartalmát. Szabó László elmondta, hogy a dalhoz készülő klip is vonzhat érdeklődőket, turistákat Magyarországra, hozzájárulhat az országimázs fejlesztéséhez.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.