Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Ahogy a művészek látják

2011. március 10. 15:26
„Kolostortok és kertek” címmel kiállítás nyílt a Jezsuita templomban az új Séd-völgyi fejlesztés alkalmából.

– Rendhagyó környezetben, rendhagyó kiállításnak örülhetünk most – e szavakkal nyitotta meg Brányi Mária alpolgármester a Jezsuita templom első tárlatát.


Brányi Mária

A veszprémi képzőművészek képeinek digitális lenyomataiból összeállított tárlat az egész Kolostorok és kertek projekt lényegét fogalmazza meg: múlt és jelen találkozzon egymással, és ebből a találkozásból biztató, sikeres jövő szülessen.

A múlt a Jezsuita templom és a turisztikai útvonalon felelhető középkori emlékek, a jelen pedig a képzőművészek által a színek, objektívek segítségével látható mai Veszprém – a jövő pedig csak rajtunk múlik. Mindezt pedig egy dolog köti össze: a veszprémi szellemiség, a plusz szellemi energia, amely sikeressé tette, és várhatóan sikeressé teszi majd a várost.
Ezt a szellemiséget követhetjük nyomon, ismerhetjük fel, ha végigbarangolunk a Kolostorok és kertek útvonalán.

Ennek a túrának egyfajta szellemi, művészeti változatát kínálja a kiállítás. Hiszen ha belefeledkezünk Jokesz Antal és Szelényi Károly fotóiba, és átadjuk magunkat Hegyeshalmi László, Ircsik József, Kádár Tibor, Udvardi Erzsébet, Környei Ágota, Felhősi István és a többiek képeinek, akkor megismerhetjük Veszprémet. Megismerhetjük hangulatos utcáit, történelmi múltját és az itt élőket egyaránt.

A megújult Jezsuita templom új kiállítóhellyel és koncerthelyszínnel gazdagítja a várost, remélhetőleg tartalmas programok találnak e helyen majd otthonra.

Pethő Imre

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.